Archive | augusti 2024

Kärlek och Hjärta /Påminner om Guds godhet och Nåd

Kärleken från Jesus, det finaste jag har.

Kärleken i lidandet- Kärleken är större

Lidande i kärleken, och kärleken finns i lidandet

Lidandet kan växa men kärleken växer sig allt starkare,

Plågorna kan tyckas övermäktiga, men kärleken är större.

Orättvisorna kan kännas övermäktiga, men Gud har sista ordet.

Smärtorna kan vara svåra, men Jesus led än värre.

Frågorna kan vara många, men får sina svar en gång.

Kärleken från Gud är större än man kan förstå, och just nu förstår jag inte lidandet, men jag har en Kung, Kung Jesus, att luta mig emot, då smärtorna smärtsamt värker. Jesus, jag älskar dig.  /Maria 2009

*
2 Kor 7:1. Då vi nu har dessa löften, mina älskade, så låt oss rena oss från allt som befläckar vare sig kött eller ande, i det vi fullborda vår helgelse i Guds fruktan.

Ef 4:24. och att ni har iklätt er den nya människan, som är skapad till likhet med Gud i sanningens rättfärdighet och helighet.

Luk 14:27Den som inte bär sitt kors och följer mig kan inte vara min lärjunge.
Luk 14:33På samma sätt kan ingen av er vara min lärjunge om han inte avstår från allt han äger

Jag säger igen:   Det tar tid att lära känna Jesus. Hans välsignelser går genom tårar, sömnlösa nätter och mycket plåga. OM man är villig att underkasta sig detta så lär man sig att bli en Jesu lärjunge. Det livet är inte lätt och det var inte lätt för hans lärjungar heller, de som fick lida och dödas på olika sätt. Inte satt de i ”kyrkor” i överflöd och prisade varandra och höll med om felaktiga saker. Nej, de missionerade, de glödde i sina hjärtan, de fick gjort nyttiga och underbara saker och Gud använde dem stort.

Kriget i Ukraina, Artikel Krig.. i världen… och vi har det bra?

Maria: –VILKEN “TUR” Att Vi SVENSKAR Inte ÄR I KRIG med NÅGON!! Ja satan då förstås, vi som tror, men det är ju inte samma sak. MEN KRIGEN ÄR SATANISKA på sitt sätt. TROR NI SVENSKAR att Vi skulle KLARA så MÅNGA DAGAR av bomber, flyganfall, dåligt med föda som är dålig, ingen värme, (NU kommer snart Vinter). Likaså att vara utan värme, Vatten, och annat som vi räknar som bas i våra liv, JA vi tar det för givet men Affärerna är ju fulla av vad VI VILL HA! Ett tag till men det tar fort slut om det sker något. Man tog bort de LAGER vi en gång hade i form av spannmål m m och har INTE ERSATT DET, så MSB har att göra…………………

MEN EN dag är det inte så längre med hjälp, för vi kan inte vänta oss det i denna aggressiva värld, som blir värre och värre i hat och hemska bemötanden! SATAN är PÅ G att sluka det som finns av oss människor och våra liv, SER DU (inte det?) DET? – Det kommer svåra tider och den som kan läsa Joh Uppenbarelsebok som man borde göra kan se att DET NU hastar emo slutet på allt/ av allt. Människor tror att det är minst 100 år kvar på jorden eller 200?? MEN nej nej nej! Vi lever in the last days! ÄNDETIDER är NU och framåt, förstår ni det? ———-

LÄS artikeln nedan och tänk efter om DU/NI klarar av att se era barn eller fruar eller män släpas iväg på en lastbil, eller ligga döende och slängas av i ett dike! Min familj var med i 1:a och 2:a världskriget och det var inte bra, nej, min mormor smugglade kaffe på havet och annat, hon var en tuffing! Det var inga lätta tider då, och det är inte de som kommer framför oss heller. MEN det blir så mycket tuffare denna gång om det sker något för människor är sååå bekväma och lever så annorlunda nu. Ja det var mina ord o text denna natten, Ta hand om er och träna lite på hur du tänker och tycker… GUD ÄR MED OSS, JADÅ, och håll FAST I DIN TRO om du har en sådan!!! Om Ukraina eller Ryssland är värst vet jag ej , kanske finns inget krig alls? /Maria

UTRIKES Ryssland: ”Ukraina kidnappar civila”

KRIGET I UKRAINA 

PUBLICERAD IDAG 29/8 16:27– AV MARKUS ANDERSSON

Foto: Olena_Z/iStock Ukrainska soldater.

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

Ukrainska trupper som ockuperar en del av den ryska Kurskregionen har kidnappat och begått sexuella övergrepp mot lokalbefolkningen hävdar Rodion Miroshnik, som leder det ryska utrikesdepartementets särskilda uppdrag att utreda påstådda ukrainska krigsförbrytelser.

I en intervju med rysk media under torsdagen bekräftade Miroshnik tidigare rapporter om att ukrainska styrkor och utländska legosoldater begått vad som beskrivs som ett stort antal övergrepp mot civilbefolkningen sedan angreppet mot regionen inleddes den 6 augusti.

– Vi har bevis för sexuellt våld som begåtts av både utländska legosoldater och ukrainska radikaler.

Enligt Miroshnik har Ukrainas ledning skickat ”allt sitt avskum” till fronten i Kurskregionen, och detta påstås handla om ett uppenbart försök att få de icke önskvärda kombattanterna ur det egna landet och ”göra sig av med dem”, uppger ryska RT.

– Vi har information om att ukrainska militärer kidnappar människor. De tar civila och för bort dem till en okänd plats. Vi förlorar ofta kontakten med dem. Vart förs de? Till ukrainskt territorium eller till hemliga fängelser? frågade han vidare.

“Tvingats in i lastbilar”

De ukrainska styrkorna beskrivs som ”terrorister” och familjerna till de som förs bort får ofta inte heller någon information, hävdas det. Hur många det handlar om är också oklart, då Moskvas listor bara innehåller ”fragmentariska uppgifter” och vittnesmål om människor som ”tvingats in i lastbilar och förts i okänd riktning”.

Miroshnik uppger vidare att över 4000 legosoldater hittills har identifierats av ryska myndigheter och kommer att ställas till svars.

Det är inte första gången sedan den ukrainska invasionen av Kurk-regionen inleddes som Moskva har anklagat Kiev för att begå otaliga övergrepp mot civilbefolkningen. Ukraina har dock konsekvent förnekat alla sådana anklagelser, och menar att det handlar om en rent militär operation som är nödvändig för att skydda det egna territoriet från ryska attacker. Enligt det ryska försvarsdepartementet beräknas Ukraina ha förlorat cirka 7000 soldater sedan angreppet inleddes.

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

MER I ÄMNET | KRIGET I UKRAINA 

26/8 UTRIKESUppgifter: Ryska bostadshus attackerade av drönare Minst fyra personer skadades när ukrainska kamikaze-drönare…

/Maria

“Alla som jag älskar, dem tuktar och agar jag.” -Jesu blod.  /OM Israel och kriget, SE LÄNK NEDAN

Alla som jag älskar, dem tuktar och agar jag.” 

Upp 3: 19. GUD utväljer de mest utsökta och svåra prövningar för sina yppersta och bästa lärjungar. De som blivit högst benådade kunna bära de största prövningar, som Gud sänder dem. Prövningen drabbar icke Guds heliga såsom av en slump, utan på Guds befallning. Gud spänner aldrig sin båge på måfå. Varje pil Han avskjuter har ett bestämt mål och träffar blott dens bröst mot vilken den riktats. Den troende får icke blott nåd utan även ära, om han med jämnmod bär prövningen.De Guds barn, som äga den djupaste kunskapen om Gud, höra i regel till dem som blivit förda in i den djupa själsångestens heta eld. Om du bett att få lära känna Kristus bättre, bliv då ej förundrad, om Han tager dig avsides till en enslig plats eller för dig in i lidandets smältugn.Straffa mig icke, Herre, genom att beröva mig mitt kors, utan trösta mig genom att göra mig villig att underkasta mig Din vilja, och genom att lära mig att älska korset. Giv mig det, varigenom jag bäst kan tjäna Dig — och låt mig anse det som Ditt största nåde-bevis, att Du i mig skall förhärliga Ditt namn, i enlighet med Din vilja.
…………………………..
Densamme i dag! Vad trygghet det ger, när jag själv är så svag.
Den väg Han mig leder må skifta för mig. Han själv är densamme.
—Han ändrar ej sig!Han ser vad mig fattas långt bättre än jag
—Densamme i dag!Hans eviga ord har fastare grundval än himmel och jord;
hur människors tankar än skifta därvid,det ordet allena kan skänka mig frid.
Det håller i stunder av djupaste nöd, i liv och i död. Han ser mitt begär,Han böjer sig djupt, och min börda Han bär; ej växlingens skugga min Frälsare når,Han älskar i dag, som Han gjorde i går, förlåter och helar och styrker mitt mod med kraft av sitt blod.
-Anna Ölander
Från “Källor i öknen” av Mrs. Chas. E. Cowman.

Maria: ÄR det så MÅNGA som vill gå KORSETS VÄG???? NEJ, det är det inte, så har jag upplevt och sett och förstått saken. MEN Välsignelser vill man ha!! För att få dem måste man tydligen göra på olika vis… hmm, man kanske skall LÄRA sig att lida först! Då får man Guds hjälp i att försaka sig själv och att gå den SMALA VÄGEN! DÄR kan man bli s a s belönad för sin flit och umbäranden, men det förstår inte folk! HUR skall man kunna hjälpa andra på Guds vis om man inte fått smaka på den vägen som gör ont?

https://nyadagbladet.se/utrikes/varken-israels-regering-eller-netanyahu-ar-vanner-av-fred/

Bild Maria

BIBELN 1917, -Herrens bön.

SD-motion: Gå tillbaka till 1917 års översättning av Herrens bön. /Ja naturligtvis.

Förslag inför årets kyrkomöte: Återgå till den ”rätta” versionen av Jesus välkända bön

Händer knäppta i bön/ Daniel Engström, gruppledare för Sverigedemokraterna på Kyrkomötet mandatperioden 2021-2025.
Händer knäppta i bön/ Daniel Engström, gruppledare för Sverigedemokraterna på Kyrkomötet mandatperioden 2021-2025. (Foto: TT/Jacob Zetterman)

Av Jacob Zetterman

Den gamla versionen (i 1917 års översättning):
Fader vår som är i himmelen.
Helgat varde ditt namn.
Tillkomme ditt rike.
Ske din vilja, såsom i himmelen
så ock på jorden.
Vårt dagliga bröd giv oss idag,
och förlåt oss våra skulder,
såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro,
och inled oss icke i frestelse
utan fräls oss ifrån ondo.
Ty riket är ditt och makten och härligheten
i evighet.
Amen.

Läs gärna detta: 1917 ÅRS BIBELÖVERSÄTTNING FYLLER HUNDRA ÅR

OBS! okt 24, 2017

Den 31 oktober 2017 är det på dagen 100 år sedan den andra officiella svenska bibelöversättningen bars fram i Uppsala domkyrka i samband med 400-årsminnet av reformationen.

Bibelutgåvan 1917 – gillad och stadfäst av konungen – firades i närvaro av Hans Majestät Gustaf V och dåvarande ärkebiskop Nathan Söderblom med flera.

För att uppmärksamma den så kallade Kyrkobibeln 1917 inbjuder Bibelsällskapet, Svenska kyrkan och Teologiska institutionen i Uppsala till en seminariedag med öppna föreläsningar och panelsamtal kring den 100-åriga bibelöversättningen.

Bibelsällskapets översättningsdirektor Mikael Winninge tycker att det finns flera infallsvinklar som gör det intressant att fördjupa sig i ämnet:

– 1917 års bibelöversättning var den första svenska bibeln direkt översatt från grundspråken. Det var ett oerhört viktigt steg i bibelarbetet. Rent språkmässigt är det dessutom spännande att se hur begriplig svenskan för 100 år sedan är för oss i dag. Hur har språket utvecklats?

SAMMA DAG FÖR FIRANDE

1917 års bibelöversättning kom på 400-årsdagen av reformationen.

– Kärnan i reformationen är ”Bibeln på folkspråket”, det gör att det passar extra fint att fira den här hundraåringen på 500-årsdagen av reformationen, säger Mikael Winninge.

Ytterligare diskussionsämnen under seminariedagen 31 oktober rör sig mellan både himmel och jord.

– Till exempel kommer vi att fundera kring om en bibelöversättning kan vara ”helig”, och om Psaltaren i 1917 års bibelöversättning har bättre formuleringar än Tomas Tranströmers i Bibel 2000.

Att djupdyka i en sådan tongivande bibelöversättning som Kyrkobibeln 1917 kan ge oväntade perspektiv på språkutveckling, samhällsutveckling och teologiska spörsmål.

Se programmet i sin helhet i pdf:en här: Seminariedagsprogram 31 oktober 2017 För ytterligare information om seminariedagens innehåll, välkommen att kontakta översättningsdirektor Mikael Winninge.
E-post: mikael.winninge@bibeln.se       
Tfn: 0730-70 63 41

Maria: Det är ju GUDS ord till oss vi ska läsa, inget annat. Vi ska inte tycka och tänka och ändra och förändra hela tiden. Vi ska hålla oss så tätt intill Gud och HANS ord till oss så mycket det bara går, utan ändringar som någon människa hittat/hittar på. T ex: FRESTELSE och PRÖVNING är INTE SAMMA SAK.. 1917 års bibel tycker jag verkligen om.

Foto Maria

Rädda dem till JESUS!

*Syndens trälar. Ja de finns i tusental och tusental.

Jag hittade en vers (nedan) som berättar: Tusentals och tusentals människor går vilse utan Gud, utan frälsningen hos Jesus kan de inte finna Gud och de går under. De går emot mörkret, evigt mörker. Vi ska alltså gå ut för att rädda dem, offra oss för andra, strida för deras rätt och för deras liv, alltså: Ge allt för evangelium och Jesus och korsets väg. Innan natten, den eviga, skall vi bedja och vaka och lida för Kristus och för andra, för människor som skall kunna bli nådda av evangelium och Guds ord. Tills vi själva skall hämtas hem, eller i graven gå och sova, så skall vår huvudsyssla vara att ge andra hjälp av evangelium. Må våra hjärtan brinna, ja brinna! och låt all tröghet försvinna-   ty vi är frälsta, återlösta och har lovat oss själva att se  att Jesus skall vara den som för oss fram, för evangelium och de tusende som annars går förlorade. LÄS Johannes Evangelium kapitel 3.

*

Tusental av dyra själar Sakna ännu livets bröd,

Där de gå som syndens trälar

Hän mot mörker, natt och död,

Gå att rädda, offra, strida,

Innan natten faller på!

Gå att bedja, vaka, lida,

Tills du själv skall hädan gå!  /okänd

 *

Mark 1:14

Efter att Johannes hade blivit fängslad kom Jesus till Galileen och förkunnade Guds evangelium.

*

Apg 20:24

Men jag anser inte mitt liv vara värt något för mig själv, bara jag får fullborda mitt lopp och den uppgift jag fått av Herren Jesus: att vittna om Guds nåds evangelium.

*

Rom 2:16

Det ska visa sig på den dag då Gud dömer det som är fördolt hos människorna, allt enligt det evangelium jag fått genom Jesus Kristus .

*

Rom 16:25

Gud har makt att styrka er genom mitt evangelium och förkunnelsen om Jesus Kristus. Han har avslöjat den hemlighet som i oändliga tider varit dold

*

2 Kor 11:4

För om någon kommer och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en annan ande eller ett annat evangelium än det ni tidigare tagit emot, då accepterar ni det gärna.

NamnlösMaria2

Folkmord m m, WW3, Ändetider har börjat

dödas i Gaza Utrotningen av Gazas civila Israels attacker Israel bombar oss avrättade hundratals USA:s delaktighet i folkmord

Rättsexpert: ”Starka bevis för USA:s delaktighet i folkmord”

2024-08-21

Trots att Internationella domstolen (ICJ) redan i januari slog fast att Israel måste vidta alla åtgärder för att förhindra ett folkmord på palestinierna i Gaza så fortsätter omvärldens leveranser av bränsle till landet – där USA är en av de allra viktigaste leverantörerna.

– Bevisen för USA:s delaktighet i folkmord är mycket starka, bedömer Shahd Hammouri, lektor i internationell rätt vid universitetet i Kent.

Det handlar bland annat om jetbränsle från Texas och Hammouri betonar att ”USA ger materiellt stöd, utan vilket folkmordet och andra olagligheter inte är möjliga”. Läs mer på nyadagbladet.seRättsexpert: ”Starka bevis för USA:s delaktighet i folkmord”

OCH:

genvaccinexperiment gifta sig tredje spruta The Testimonies Project Israellobbyn från Israel Omega frihetskonvoj mänskliga djur Många israeler dog Kriget mot Gaza

Kriget mot Gaza: Israel har skapat sitt eget Abu Ghraib – och världen är tyst

2024-08-15

Det har gått drygt 20 år sedan CBS News publicerade de chockerande fotografierna som bevisade att den amerikanska armén begick ofattbara brott mot irakiska fångar i Abu Ghraib-fängelset.

Våldtäkt. Förnedring. Mord. Tortyr, både psykologisk och fysisk. Sexuell förnedring.

Avslöjandena om amerikansk brutalitet möttes med avsky över hela världen och spelade en stor roll i att vända opinionen mot Irakkriget.

De senaste dagarna har det blivit allt för tydligt att något jämförbart med Abu Ghraib – och mycket möjligt värre – har ägt rum i israeliska fängelser sedan den 7:e oktober då kriget mot Gaza bröt ut.

Denna vecka läckte fruktansvärda videoinspelningar som fångade israeliska soldater som sexuellt attackerade en palestinsk fånge, samtidigt som en rapport från den israeliska människorättsgruppen B’Tselem belyste statens policy av systematisk fångmisshandel och tortyr sedan krigets början.

Rapporten, baserad på intervjuer med 55 palestinier som gripits sedan Hamas-ledda attacken på södra Israel den 7:e oktober, är svår att läsa. Den tillhandahåller bevis på förnedrande behandling, godtycklig misshandel och sömnbrist, liksom ”upprepad användning av sexuellt våld, i varierande grad av svårighetsgrad”.

Fadi Baker, 25, minns att israeliska styrkor ”satte ut cigaretter i min mun och på min kropp. De satte klämmor på mina testiklar som var fästa vid något tungt. Det pågick så i en hel dag. Mina testiklar svullnade upp och mitt vänstra öra blödde.”

Han sa att förhörsledarna frågade honom om Hamas-ledare och personer han inte kände, och sedan slog de honom. ”Sedan satte de mig tillbaka i det iskalla rummet med den högljudda discomusiken, och lämnade mig där igen, naken, i två dagar.”

B’Tselem rubricerade sin rapport: ”Välkommen till helvetet.”

Normalisering av våldtäkt
Israeli myndigheter har förnekat sådana anklagelser, men denna analys kommer bara dagar efter att nio soldater arresterades i samband med våldtäkten på en palestinsk fånge vid den ökända Sde Teiman-detentionen. Offret uppges ha drabbats av allvarliga skador på anus, sprucken tarm, lungskador och brutna revben.

Dessutom publicerade FN:s människorättskontor förra månaden en rapport som avslöjade chockerande övergrepp i israeliska militära anläggningar och fängelser, där minst 53 palestinier har dött sedan 7:e oktober.

Hur har västerländska politiker kunnat förbli tysta om dessa fasor? Var är den massiva offentliga upprördheten?

Det verkar som att israeliska ledare har lyckats i sin kampanj att normalisera våldtäkt och andra övergrepp mot palestinska fångar. Efter arresteringen av de nio soldaterna vid Sde Teiman stormade högerextrema demonstranter anläggningen tillsammans med flera Knesset-medlemmar. Justitieminister Yariv Levin sa att han var ”chockad över att se hårda bilder av soldater som arresterades” och tillade att det var ”omöjligt att acceptera”.

Nationell säkerhetsminister Itamar Ben Gvir gick ännu längre: ”Jag rekommenderar försvarsministern, [den israeliska armé]chefen och de militära myndigheterna att … lära av fängelsetjänsten – lätt behandling av terrorister är över. Soldater måste ha vårt fulla stöd.”

Energi- och infrastrukturminister Eli Cohen uttryckte också starkt stöd för ”reservisterna som gör ett heligt arbete och bevakar de avskyvärda Hamas-terroristerna” och tillade”Vi borde alla omfamna dem och salutera dem, absolut inte förhöra dem och förnedra dem.”

Läs mer: Folkmord m m, WW3, Ändetider har börjat

Detta är tecken på ett mycket sjukt samhälle – ett som har passerat en osynlig gräns in i barbari. Det finns inga röda linjer kvar.

Det verkliga målet med arresteringarna kan helt enkelt ha varit att skapa en illusion av att Israel agerar internt mot sådana fasor, i ett försök att undvika internationella krigsförbrytarrättegångar i Haag. Enligt en färsk rapport från Ynet sa högre israeliska rättstjänstemän: ”Det är bättre att vi utreder. Interna utredningar förhindrar internationella externa utredningar.”

I en Haaretz-artikel från slutet av förra månaden refererade juridikprofessor Orit Kamir till lagstiftning som antogs för ett år sedan för att möjliggöra ökad bestraffning i fall där palestinier sexuellt angriper judiska kvinnor. Ett år senare är delar av det israeliska etablissemanget ”inte längre nöjda med att fördubbla straffet … Statens lagändring för ett år sedan var bara trailern, när de fortfarande var tveksamma och återhållsamma,” skrev hon.

”Nu är stinget ute ur påsen, och de förkastar statens rättsstatsprinciper helt och hållet och kräver att tillämpa den gamla hämndlagen: ett öga för ett öga och våldtäkt för våldtäkt. De som arresterades av [den israeliska armén] som misstänkta i samband med grymheterna den 7:e oktober skulle, enligt deras uppfattning, våldtas i förvar av judiska israeliska soldater.”

Sådana övergrepp håller på att bli mainstream. Det finns gott om bevis. Var är den breda globala fördömanden?

Västerländsk medskyldighet
De berättelser som B’Tselem citerar stämmer överens med många andra rapporter som har sipprat ut från israeliska fängelser under de senaste 10 månaderna.

För fyra veckor sedan intervjuade vi Muazzaz Abayat på hans sjukhussäng i Betlehem efter hans frigivning från fängelset, efter nio månader i administrativt förvar. Abayat, som hade förlorat mer än halva sin kroppsvikt i fängelset, berättade för oss att han under hela sin fängelsetid blev slagen, misshandlad, torterad, svulten och berövad vatten.

Han sa att hans fall inte var exceptionellt – varje annan palestinsk fånge utsätts för samma behandling. Hans ofattbara lidande var tydligt i hans ansikte. Abayat jämförde Negev-fängelset där han hade hållits med de ökända amerikanska anläggningarna i Guantanamo Bay och Abu Ghraib.

Han åtalades aldrig för något brott. Med skräck i blicken berättade han om sin misstro över att ”fredliga människor utan makt kan svältas, torteras och dödas” i det 21
århundradet, utan skydd, juridisk representation eller internationell upprördhet.

Det finns fortfarande inget internationellt ramaskri. Otroligt nog har det inte ens kommit någon kommentar. Trots den flodvåg av bevis som framkommit de senaste dagarna har det inte hörts något från västerländska ledare. Ingenting från USA:s president Joe Biden eller hans vicepresident Kamala Harris. Tystnad från Keir Starmer, den brittiske premiärministern som starkt stödde Israels politik med kollektiv bestraffning i Gaza.

Inte heller har vi hört något från den tidigare premiärministern, Rishi Sunak, som tidigare lovade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sitt ”otvetydiga” stöd. Den brittiska medien – med det hedervärda undantaget av The Guardian, som gav full täckning åt B’Tselems rapport – har till stor del varit tyst.

Denna kollektiva tystnad från politiker och medier angående Israels monstruösa beteende är svår att förstå, med tanke på att vi talar om systematiska krigsförbrytelser begångna i en skrämmande omfattning av ett land som redan är under utredning vid Internationella domstolen för potentiellt folkmord.

Deras tystnad är liktydig med medskyldighet. När det gäller Israel verkar majoriteten av den politiska och mediala klassen inte anse att det är något större fel i att tortera och misshandla fångar, och vissa ministrar försvarar aktivt förövarna.

Under en nyligen sänd TV-debatt föreslog en av paneldeltagarna att det borde vara lagligt att använda våldtäkt som en form av tortyr. I vilket annat land som helst skulle sådana vedervärdiga kommentarer bli stora nyheter.

Detta är tecken på ett mycket sjukt samhälle – ett som har passerat en osynlig gräns in i barbari. Det finns inga röda linjer, ingen respekt för internationell lag och ingen ansvarsskyldighet. Västs tystnad visar att även vi har trätt in i samma mardrömslika universum som Ben Gvir och Netanyahu.

naturalnews.comKriget mot Gaza: Israel har skapat sitt eget Abu Ghraib – och världen är tyst

Allt blev nytt! / Kristi kropp /Predikan

Allt blir nytt för den som tar emot det NYA LIVET I JESUS KRISTUS. Lyssna till denna predikan! Gemenskap är det inte alla som har, alla har inte en s k kyrka att gå till, (kyrkor har inte alltid den rätta predikan m m församlingarna är inte alltid vad de borde, nej.) …MEN man kan ha kristna vänner, som man kan träffa och vara tillsammans med i bön och sång och gemenskap.

Vad betyder det att bli utvald?

Att bli utvald är att tacka ja till inbjudan och göra det som krävs: att ge upp allt i denna värld (Luk 9:23-24; Luk 14:26). Alltså att säga “Ja!” till kallelsen och därefter följa upp med ett trofast lärjungaliv. Gud kallar oss, men de som är utvalda är de som tackar ja till inbjudan och dess villkor av hela hjärtat.

Varför är det så få som väljs ut?

För att det inte är många som vill betala priset! Jesus säger en annan gång att porten är trång, och vägen är smal som leder till livet. Därför väljer så få att vandra denna väg (Matt 7:13-14). Orsaken till att det är svårt är att vi måste ge upp allt i denna värld. Vår egoism, våra egna idéer, åsikter, tankar och känslor, vår egen vilja, våra egna önskemål. Detta gör vi för att vara helt lydig mot Mästarens ledarskap.

För att bli utvald måste du visa att du verkligen vill ha detta liv av hela ditt hjärta. Man kan inte behålla lite grann av världen, för förhållanden, för att söka sitt eget, o s v. Det är 100 % lydnad mot Jesus; 100 % trofasthet. 

Kriget mot kontanterna. Lagstiftning!

EKONOMI-topparna: ”Butikerna måste sluta ta emot kontanter”

KRIGET MOT KONTANTERNA 

PUBLICERAD 13:03 Fredag

 – AV ISAC BOMAN

Fredrik Kärrholm, riksdagsledamot och Christofer Fjellner, oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

M-topparna: ”Butikerna måste sluta ta emot kontanter”

KRIGET MOT KONTANTERNA 

PUBLICERAD IDAG 13:03

AV ISAC BOMAN

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

Moderaternas riksdagsledamot Fredrik Kärrholm, och Christofer Fjellner, oppositionsborgarråd i Stockholm, kräver att fler näringsidkare måste sluta ta emot kontanter.

Om inte butikerna självmant väljer att lyda ”behöver regeringen överväga att lagstifta om begränsningar av kontanthantering”, betonas det.

I en debattartikel i skvallertidningen Aftonbladet motiveras det totalitära förslaget med att den organiserade brottsligheten måste bekämpas med ”full kraft”, samt det faktum att varuhuset NK nyligen slutade ta emot kontanter efter rapporter om att kriminella gängmedlemmar handlade lyxvaror där.

Istället för riktade insatser just mot den organiserade brottsligheten och de som begår brott, anser de moderata företrädarna att det är rimligt att straffa och misstänkliggöra alla medborgare som föredrar att använda kontanter när de gör sina inköp.

Den enskilt viktigaste drivkraften för de kriminella är pengar. Men om pengarna inte kan användas blir brottsligheten meningslös. Fler näringsidkare måste därför göra som varuhuset NK, och sluta ta emot kontanter”, skriver man, och menar att butikerna måste ta sitt ”samhällsansvar” – annars kan tvingande lagstiftning istället vara att vänta.

Gräns på 4000

Man pekar på att Moderaterna redan 2014 ville begränsa användandet av kontanter och bedyrar att ”detta skulle göra skillnad” – samtidigt hävdar man att det fortsatt bör vara möjligt att betala med fysiska pengar i mataffärer – men bara upp till en viss på förhand bestämd summa.

Det är viktigt att säkerställa att kontanter kan användas i andra sammanhang, dels i dagligvaruhandeln vid händelse av kris, dels för äldre som fortfarande använder kontanter i sin vardag. Krävs lagstiftning bör därför ett förbud för kontantköp enbart gälla belopp över en viss gräns, till exempel 4 000 kronor”.

Lagstiftningen bör också utformas så att den snabbt kan anpassas för att säkerställa att betalningar alltid kan genomföras i kris och krig. En sådan lagstiftning och gräns skulle fortsatt ge den 90-årige damen möjlighet att betala sin fika med kontanter, och hennes barnbarnsbarn möjlighet att köpa lördagsgodis med veckopengen – men Guccikepsar kan inte längre köpas med blodspengar”, fortsätter man.

Globalt extremfall

Moderaterna avslutar med att varna butiksinnehavarna ännu en gång – antingen slutar de ta emot kontanter – eller så kommer Moderaterna att verka för en lagstiftning där kontanthanteringen begränsas.

Det kan noteras att Sverige är ett globalt extremfall när det kommer till kontantlösa betalningar och har länge spåtts bli det första landet i världen där det inte längre kommer att vara möjligt att genomföra köp med fysiska pengar – något som redan idag är verklighet i många butiker. I andra länder, som Danmark och Norge har man istället valt motsatt väg, och lagstiftat om att butikerna ska vara skyldiga att ta emot kontanter.

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

MER I ÄMNET | KRIGET MOT KONTANTERNA 

Maria: Detta i texten om kontanterna ser inte bra ut, eller hur. MEN man VET ju faktiskt hur det SKA bli framöver med nya valutor m m, så detta är ju bara början på krångel och tvång. Det står ju i bibeln också om pengar, dess värde och om sluttiderna. Detta är ju påtänkt sedan många år, jag skrev om detta 2013 .. m m

Ord 17:16Vad hjälper pengar i dårens hand? Kan han köpa vishet när han saknar vett?
Pred 5:9Den som älskar pengar blir inte mätt på pengar, och den som älskar rikedom får aldrig nog. Också det är förgängligt.
Pred 7:12Vishetens beskydd är som pengars beskydd. Men kunskapens fördel är att visheten ger liv åt sin ägare.
Pred 10:19Fest ordnar man för att roa sig och vin ger glädje åt livet, och pengar kan ge allt detta.
Jes 23:17För efter sjuttio år ska Herren se till Tyrus, och hon ska åter ta emot prostitutionspengar och begå otukt med jordens alla länder i hela världen.

JOH UPP 18: 11 Och jordens köpmän gråter och sörjer över henne eftersom ingen längre köper deras fartygslaster, 12 laster av guld och silver, ädelstenar och pärlor, fint linne och purpur, siden och scharlakan, allt slags tujaträ och alla slags föremål av elfenben och dyrbara träslag och brons och järn och marmor, 13 dessutom kanel och salvor, rökelse och myrra och parfymer, vin och olja, fint mjöl och säd, boskap och får, hästar och vagnar och människors kroppar och själar. 14 Frukten som din själ längtade efter har försvunnit från dig. All lyx och glans har du förlorat, och man ska aldrig mer finna den.

15 Köpmännen som hade handlat med detta och blivit rika genom henne ska stå där på avstånd, skrämda av hennes plåga, och gråta och klaga: 16 Ve, ve, du stora stad som var klädd i linne, purpur och scharlakan och smyckad med guld, ädelstenar och pärlor! 17 På en enda timme har all denna rikedom ödelagts.

Om en blind leder en blind.. Falska vägvisare. Lär dig BIBELNs, d v s Guds ord.

Matt 15:14 Låt dem vara. De är blinda ledare för blinda. Och om en blind leder en blind, så faller båda i gropen.” Här NEDAN finns en artikel om att ‘BIBELN VARNAR’! Ja det gör den sannerligen, läs artikeln och förstå vikten av att tror på Guds ord och hålla dem i allt.

Imela. = Thank you. Tack Gud för din stora Nåd och Kärlek

Hej, Jag älskar Jesus, ja det är många som gör det, men inte alla, tyvärr. Jag har en profil på TikTok, det är en kanal som är så omdiskuterad, men jag trivs där och får höra och se många bra saker och har en del vänner där. Denne man här sjunger vackert om Gud, jag kan inte få fram så mycket info men jag tycker om hans sånger.

Vi ska ge Gud äran, till allt vi har och är m m. WE GIVE YOU GLORY, WE GIVE YOU GLORY!

Tit 2:11-14 Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är, medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet. Han har offrat sig själv för oss för att friköpa oss från all laglöshet och rena åt sig ett egendomsfolk, som är uppfyllt av iver att göra goda gärningar.

Lord, It is me

Ps 36:11
Låt din nåd bli kvar
över dem som känner dig,
din rättfärdighet över dem
som har ärliga hjärtan.

Ps 36:8
Hur dyrbar är inte din nåd, o Gud!
Människors barn har sin tillflykt
i dina vingars skugga.

Ps 42:9
Om dagen sänder Herren sin nåd,
och om natten
är hans sång hos mig,
en bön till mitt livs Gud.

Ps 59:17
Men jag ska sjunga om din makt
och jubla var morgon
över din nåd,
för du är en borg för mig,
en tillflykt när jag är i nöd.

Gud välsigne er som vandrar med Gud genom allt! Låt honom bestämma vägen. 

Min TikTok: MariaEvighet (@veganlady56)

Studie om Covid-vaccin: -orsakar mer hjärtskador än covid-viruset samt hjärn-, blod-, immun-, cancer- och reproduktionsskador

2024-08-19

En omfattande och detaljerad studie som publicerades i fredags indikerar att de Covid-modifierade mRNA-genterapi-injektionerna orsakar sex allvarliga typer av skador på kroppen, inklusive en 37 procent högre risk för myokardit (hjärtsvullnad) än covid-virusinfektionen, vilket överensstämmer med en annan nyligen genomförd studie.

Fredagens studie är del två av forskarens arbete om ämnet.

”Detta leder oss till att överväga hur och varför så många publicerade artiklar och myndigheter har hävdat att myokardit har en starkare koppling till SARS-CoV-2-infektion än till COVID-19 modmRNA-injektionerna. Detta påstående är uppenbart falskt, och ändå har det använts för att motivera fortsatta injektioner trots att myokardit har erkänts som en signal av CDC och andra myndigheter,” stod det i studiens avsnitt ”Diskussion”.

Viktigt är att forskarna definierade det som i folkmun kallas ”mRNA-vacciner” som (mer korrekt) ”modifierade mRNA-genterapier”.

”I själva verket är de COVID-19-modifierade mRNA (modmRNA) lipidnanopartikelbaserade ’vaccinerna’ inte klassiska antigenbaserade vacciner utan istället prodrugs baserade på genterapiteknologi,” stod det i studiens avsnitt ”Abstrakt”.

Dr. Peter McCullough, en av studiens författare, diskuterade forskningen på sin Substack.

”Detta manuskript utvärderade all publicerad data och har helt kullkastat en falsk berättelse som hålls av statliga myndigheter och American College of Cardiology, som felaktigt påstår att SARS-CoV-2-infektion utgör en större risk för hjärtskador än vaccination. Mead et al drar den viktiga slutsatsen att vaccinerna orsakar verkligt fastställd och ofta dödlig myokardit, medan infektionen förblir en teoretisk risk utan fastställda, obduktionsbevisade fall,” sa McCullough på måndagen.

Förutom kardiovaskulära sjukdomar går studien även in på många andra hälsoeffekter som härrör från Covid-injektionerna.

”Vi kategoriserar sedan de huvudsakliga biverkningarna som är förknippade med modmRNA-produkterna med en kort systembaserad sammanfattning av var och en av de sex områdena av potentiella skador: (1) kardiovaskulära, (2) neurologiska, (3) hematologiska, (4) immunologiska, (5) onkologiska och (6) reproduktiva,” stod det i studiens avsnitt ”Abstrakt”.

Forskarna avslöjade att hjärtsjukdomar orsakade av sprutorna var 37 gånger vanligare än de som orsakades av infektionen.

”…den uppskattade risken för myokardit på 2,2 % hos tonåringar efter COVID-19 mRNA-injektionen är cirka 37 gånger högre än risken förknippad med SARS-CoV-2-infektion (0,06 %) i samma åldersgrupp (Mansanguan et al., 2022; Singer et al., 2022). Med tanke på dessa uppskattningar verkar den pågående rekommendationen att administrera modmRNA-injektioner till denna åldersgrupp extremt omoralisk,” stod det i avsnittet ”Biverkningar #1”. ”För att understryka allvaret i kopplingen mellan modifierat mRNA och myokardit, rapporterade Rose et al. (2024) nyligen att förekomsten av myokarditfall i VAERS efter COVID-19-utrullningarna 2021 var 223 gånger högre än det sammanslagna genomsnittet för alla vacciner under de föregående tre decennierna. Detta motsvarade en häpnadsväckande ökning med 2500 % av rapporterade fall jämfört med nivåerna före 2021.”

FRÅN X: BREAKING PUBLICATION–COVID-19 Vaccines Cause far More Myocarditis than Infection, Overall Risks Greatly Outweigh Theoretical Benefits Reiterates Global Moratorium on Mass Vaccination Campaign This manuscript evaluated all of the published data and has completely overturned a false narrative held by government agencies and the American College of Cardiology who erroneously assert that SARS-CoV-2 infection poses a greater risk of heart damage than vaccination. Mead et al importantly conclude the vaccines cause actual adjudicated and oftentimes fatal myocarditis while the infection remains a theoretical risk without adjudicated, autopsy proven cases.

@stephanieseneff

Angående hjärnsjukdomar diskuterade forskarna hur injektionerna orsakar sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers och prionliknande proteinfelveckningar.

”Neurologiska tillstånd och komplikationer i samband med modmRNA-injektionerna har ofta beskrivits som ’sällsynta’ och vanligtvis milda, samt kortvariga och självbegränsande,” stod det i studiens avsnitt ”Biverkningar #2”. ”Med den pågående globala distributionen av injektionerna har dock många fler fallrapporter ackumulerats, och biverkningar efter injektion kan inte längre betraktas som ’sällsynta’. Dessa händelser inkluderar fall av encefalit, andra encefalopatier, meningit, myelit, autoimmuna nervsystemssjukdomar, cerebrovaskulära händelser, ansiktsförlamning och många andra neuropatier (Tondo et al., 2022).”

Forskarna avslöjade också att de virala vektorbaserade injektionerna från J&J och AstraZeneca var mer benägna att orsaka blodsjukdomar än de mRNA-baserade injektionerna, även om båda kan ha den effekten.

”Efter utrullningen rapporterades det om ökad blodkoagulation och blodproppssjukdomar bland mottagare av de COVID-19-genterapibaserade injektionerna, även om sådana effekter oftare förknippades med adenovirusvektorprodukterna från Oxford/AstraZeneca och Johnson & Johnson (Ostrowski et al., 2021). (Dessa adenovirala vektorprodukter använder rekombinanta, icke-replikativa adenovirus som fungerar som bärare för DNA-strängen som kodar för spikeproteinet.),” stod det i studiens avsnitt ”Biverkningar #3”. ”Vid jämförelser mellan modmRNA-produkterna och adenovirusvektorprodukterna visade sig adenovirusvektorprodukterna orsaka en mer konsekvent och betydande ökning av flera inflammatoriska och trombocytaktiveringsmarkörer, tillsammans med högre trombingenerering efter injektionen (Ostrowski et al., 2021).”

Forskarna fann att injektionerna utplånar immunsystemet.

”Det verkar tydligt att modmRNA-injektionerna kan avslöja autoimmuna sjukdomar (många av vilka har en lång latensperiod) hos predisponerade patienter. Individuella samsjukligheter, samtidiga infektioner och genetiska faktorer kan ytterligare förvärra många av de immunopatologiska processerna som är kopplade till modmRNA-injektionerna. Upprepade pågående boosterdoser är sannolikt att förlänga de olika formerna av immunförsvarsdysfunktion, vilket är anledningen till att studier som endast fokuserar på effekterna av en enskild dos ofta leder till missvisande slutsatser,” stod det i studiens avsnitt ”Biverkningar #4”. ”Som vi kommer att visa kan vissa aspekter av modmRNA-inducerad immunförsvarsdysfunktion (t.ex. antikropps-klassbyte) både skapa autoimmunitet och minska skyddet mot infektionssjukdomar. Flera immunologiska processer arbetar ofta i tandem. Till exempel kan modmRNA-injektionerna orsaka medfödd immunsuppression genom att avsevärt försämra typ I interferonsignalering, samtidigt som de stör den reglerande kontrollen av proteinsyntes och cancerövervakning (Seneff et al., 2022).”

Graviditets- och reproduktionsproblem togs också upp, tillsammans med risken för att förändra människans genom i framtida generationer för de som inte drabbas av infertilitet eller dödfödslar.

”De specifika biverkningarna med förhöjda PRR inkluderade menstruationsavvikelser, missfall, fetala kromosomavvikelser, fosterskador, fetal cystisk hygrom, fetala hjärtsjukdomar, fetal arytmi, fetal hjärtstillestånd, fetal vaskulär malperfusion, fetal tillväxtavvikelser, onormal fetal övervakning, fetal placentatrombos, lågt fostervatten och fosterdöd/dödfödsel,” stod det i studiens avsnitt ”Biverkningar #5”. ”Alla associerade p-värden var väl under 0,05, vilket indikerar hög statistisk signifikans även efter justering för multipla tester.”

Forskarna diskuterade också hur cancerfrekvensen sköt i höjden efter att injektionerna rullades ut.

”Trots att ingen överdödlighet inträffade under 2020, visade de två efterföljande åren en kraftig ökning av överdödlighet relaterad till cancer och dödlighet av alla orsaker, där den senare visade en ökning på 2,1 % år 2021 och en häpnadsväckande ökning på 9,6 % år 2022. Under det första året av injektionsprogrammet (2021) observerades överdödlighet för specifika cancerformer; till exempel ökade överdödligheten i bröstcancer med 4,3 %, medan överdödligheten i prostatacancer steg med 5,3 %,” stod det i studiens avsnitt ”Biverkningar #5”. ”Men de största ökningarna i åldersjusterade dödlighetsnivåer inträffade 2022, efter att större delen av befolkningen hade fått sin tredje dos (Gibo et al., 2024). Under det året observerades stora ökningar i överdödlighet för leukemier (8 %) och cancer i äggstockarna (9,7 %), prostatacancer (5,9 %), munhålecancer (5,5 %), bukspottkörtelcancer (2 %) och levercancer (2 %).”

Angående vaccinets cancerframkallande effekter diskuterade forskarna förekomsten av SV40-cancerviruset i injektionerna.

”En överraskande och potentiellt oroande upptäckt i prover av Pfizers modmRNA-produkt var närvaron av Simian virus 40 (SV40) promotor; detta saknades märkbart i proverna av Modernas produkt (Speicher et al., 2023). I oktober 2023 bekräftade den regulatoriska myndigheten Health Canada förekomsten av denna genetiska sekvens i modmRNA-prover (Horwood, 2023). SV40, ett onkogent DNA-virus som ursprungligen isolerades 1960 från kontaminerade poliovacciner, inducerar lymfom, hjärntumörer och andra maligniteter i laboratoriedjur (Vilchez & Butel, 2004),” stod det i studiens avsnitt ”Kvarvarande DNA-fragment som innehåller SV40-sekvens”.

Forskarna tog upp de genetiska föroreningarna i Covid-injektionerna.

”Det har visats att miljarder främmande DNA-fragment introduceras efter LNP-transfektion (Fleming, 2021; Speicher et al., 2023). Nyligen har det också demonstrerats att integration har skett, specifikt i mänskliga kromosomer 9 och 12 (Anandamide, 2024b),” stod det i studiens avsnitt ”Främmande DNA-kontaminering”.

Forskarna diskuterade också några av komponenterna i injektionerna, vad de gör och vilka skador de orsakar.

infowars.comStudie: Covidvaccin orsakar mer hjärtskador än covidviruset samt hjärn-, blod-, immun-, cancer- och reproduktionsskador

Kanadas regering och ‘ny pandemi’ (plandemi). Detta kan bli OTROLIGT OTÄCKT och FÖRNEDRANDE.

UTRIKES Kanadas regering uppmanar befolkningen att göra sig redo för ”ny pandemi”

PUBLICERAD IDAG 17:29

 – AV MARKUS ANDERSSON

Montage. Foto: Vita huset, Foto: PIKSEL/iStock

Under covid-19 valde Trudeaus regering att slå ner stenhårt mot dissidenter. Nu varnar man för en ny hypotetisk pandemi.

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

Den kanadensiska regeringen har utfärdat en serie alarmistiska råd där man uppmanar arbetsgivare och allmänhet att förbereda sig för ett nytt och mycket farligt hypotetiskt virus, som bland annat påstås kunna leda till stora störningar i försörjningsleden med mat- och vattenbrist som följd.

Den statliga myndigheten Centre for Occupational Health and Safety lanserade nyligen en andra upplaga av sin handbok, Flu and Infectious Disease Outbreaks Business Continuity Plan Handbook, där man ger råd och information till arbetsgivare om hur de förväntas agera för att vara redo för ännu en påstått samhällsfarlig ”pandemi”.

I den senaste upplagan fokuseras det särskilt på ett nytt ”hypotetiskt virus” som påstås kunna leda till liknande – eller värre störningar än covid-19. Man hävdar att ”baserat på trender från tidigare pandemiska influensor kan det finnas ett högre genomsnittligt antal sjukdomsfall och dödsfall i åldersgrupper som skiljer sig från vad vi vanligtvis ser under årliga influensasäsonger”.

Vidare deklareras att arbetsgivare måste göra sig redo för ett scenario där ett sjukdomsutbrott leder till att ett stort antal anställda tvingas vara hemma från arbetet.

Om det blir en pandemi, hur många människor kommer då att vara borta från jobbet? Det är omöjligt att avgöra med säkerhet. Uppskattningarna varierar eftersom ingen kan veta säkert hur sjukt det nya viruset kommer att göra människor, hur snabbt det kommer att spridas eller hur många som inte kommer att gå till jobbet förrän det händer”, står det att läsa.

Det är viktigt att veta att en pandemi kommer i 2 eller 3 vågor med cirka 3 till 9 månaders mellanrum varje utbrott. Varje våg förväntas pågå i cirka 6 till 8 veckor. En pandemi kan pågå i dessa cykler i upp till två år eller mer”, hävdas det vidare.

Införde krigslagar mot demonstranter

Därför måste befolkningen vara beredd på störningar i form av minskad arbetskraft, problem i leveranskedjor och förändringar i konsumenternas efterfrågan och köpbeteende. Dessutom kan telekommunikation, banker, vatten, bensin, medicin och mat också drabbas av störningarna, påstås det.

Noterbart är att de alarmistiska kanadensiska uppmaningarna kommer kort efter att amerikanska ”smittskyddsexperter”, bland andra den ökände Anthony Fauci, återigen börjat propagera för att allmänheten borde börja bära ansiktsmasker – med hänvisning till påstådda ökningar av covid-fall.

Trots att det under covid-19 i huvudsak inte var själva viruset utan regeringens politiska restriktioner och nedstängningspolitik som ledde till de omfattande samhällsstörningarna, är detta ingenting som problematiseras eller fokuseras på i handboken.

När tiotusentals medborgare fick nog och protesterade mot landets hårdföra coronapolitik valde makthavarna att svara med att införa krigslagar och bekämpa demonstranterna istället för att lyssna på dem, något Nya Dagbladet rapporterat flitigt om.

MARIA: VAD TROR NI SKULLE KUNNA SKE DENNA GÅNG i VÄRLDEN? PROTESTER?? TVÅNGSVACCINERING? DETTA är INTE OK, för vi som läser bibeln VET VAD SOM KOMMER FRAMÖVER! TAG VARNING NU, sedan är det för sent!

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se