Att lyda Gud.

 dsc00086.jpg

Vem ska vi lyda och respektera? Det finns de som inte alls tänker på eller någonsin har tänkt på, att det finns en Gud och att man bör lyda det han ber oss om… Man lyssnar till sig själv och gör som man vill, det är det vanligaste beteenden hos en människa.

Men det finns de som tror på en evig och stor Gud, och de som gör så, de vill inget hellre än att lyda Gud. Jag tar med lite grand här….

5 Mos 8:1 uppmanar oss att lyda Guds bud. Det gäller på alla områden i livet.

Helhjärtat lydnad: Genom att älska honom före alla andra människor och före allt annat som kan fylla våra liv.

Med vår vilja: Genom att ge oss till honom utan förbehåll

Med förståndet: Genom att inse att allt vi är och allt vi har fått (begåvning, hälsa framgång) är gåvor från honom att använda till nytta och nöje enligt hans regler – inte våra egna

Med våra kroppar: Genom att erkänna att våra sinnen och kroppens alla funktioner är givna till oss av Gud för att vi ska kunna njuta och uppleva tilfredsställelse i tillvaron så som Gud ursprungligen hade tänkt.

Med våra pengar: Genom att förstå att allt vi äger ytterst kommer från honom och att vi är förvaltare och inte ägare.

Med vår tid: genom att bestämma oss för att tjänst för Gud och medmänniskor är det yttersta syftet för en människas liv.

Vår djupaste längtan är att bli fyllda inuti, tomrummet som vi kan känna som människor finns för att Gud vill komma in och fylla det. Pengar kan inte fylla det och inte ägodelar eller resor eller fantastiska liv med nöjen och annat kul…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.