Dopet till Kristus

https://gospel.jesuslever.eu/?cat=16

På denna sida kan du läsa om dopet,  dopet till Kristus,döpas i vatten för att man bestämt sig för att följa Jesus Kristus, och aldrig mer tillbaka gå. Ett ställningstagande man gör som halvvuxen, som vuxen och som äldre, det handlar alltså inte om det vanliga barndopet..

8 Comments

8 thoughts on “Dopet till Kristus

 1. Hej Ulrik, välkommen hit. Ja DOPET till Kristus är det viktigaste av allt, näst frälsningen. När vi blir döpta, ja när vi är döpta så ser man/ vi en annan o djupare betydelse i livet. Det blir annorlunda och Gud får råda, den helige Ande är nära oss i allt genom allt och alltid.
  FRIDshälsn Maria

 2. Ja det är sant det bibelordet,och det betyder att vi skall gå ut med evangelium, vi ska hjälpa människor att få tro på Kristus, genom att de omvänder sig till tro, och vi ska döpa dem TILL (De ska då få vara i Kristus i alla dagar) Kristus. Då är de trygga vad som än sker. INGEN kan ta dem u Faderns hand. Därför Vattendop, nedsänkning i vatten, Hela kroppen, ner med det gamla och upp med det nya. Läs mer i den länken om dopet. Hälsn Maria Jag vet att då jag döptes i vatten nedsänkning så kände jag att det var annorlunda och den helige Ande började vara klarare för mig, Jag nöd-döptes vid födseln och senare då jag var över 40 döptes jag helt i vatten till Kristus./M

 3. Maria säger: “Det dop gäller där man döps till Kristus” men vad menas då i Matt 28:19 “Gå ut och gör alla folk till lärjungar och döp dem i Faderns Sonens och den Helige Andens namn” ?

 4. Jag är döpt som baby av en kristen präst i Faderns och Sonens och Den Helige Andens namn. Jag tror på Jesus Kristus och tror, att mitt dop gäller. Ett enda dop behövs.

 5. Hej Eva, jag förstår inte vad du menar här med gärningslära? Troendedop är ju att döpa sig till Kristus. Jesus döpte sig i vatten av Johannes kommer du ihåg det?Kan du förklara vad du menar är fel?Vi är frälsta av nåd ja, och dopet är för att tillhöra Jesus, se på alla bibelns människor som döpte sig i tro på Jesus, den etiopiske hövitsmannen m fl. Man kan ju jämföra med det katolska dopet då man döper de små barnen som inte har något att säga till om, de är inte frälsta och har inte valt dopet.Så ska det ju inte vara. En frälst människa som vill tillhöra Kristus döper sig som vuxen eller då den förstått vägen med Jesus.
  /Maria

 6. Där håller jag inte med dej Maria. “Är det nåd så är det nåd”sa Luther
  Det innebär naturligtvis att man blir fostrad i nåden o vi har ju gudmor o faddrar
  Jag litar på Guds nåd vad gäller dopet,vill inte ha något som har med gärningar att göra.
  Bara ordet troendedop osar gärningslära tycker jag.
  “Av nåd är jAg salig,benådad o fri
  Och nåden den passar för mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.