Ett ord till dig/ Att vara troende

  Min Herre.

Att vara en troende är inte enkelt, och är man en vaken troende kan man få det tufft. Att skriva och basunera ut att tiderna är svåra, det är inte enkelt, och det komemr snart att vara förbjudet. Tidningar brukar fråga människor vad de ska göra i veckan och vad de ska göra till helgen; vår länstidning frågar folk på stan väldigt ofta, och jag ser svaren och våndas:  svaren brukar bli: ta det lugnt, kolla film, gå på fest, spela dataspel, mysa, vara med kompisar, äta, gå på bio, slappa………ja det finns hur många svar som helst..

Mitt svar skulle vara: läsa bibeln, läsa artiklar, läsa bibeln, be, be, be,  diskutera med vänner per telefon t ex, ha bönemöte, läsa uppenbarelseboken igen, vara i bön igen……och jag skulle anses som helt kocko, helt borta, hjärntvättad, och helt slut i huvudet. Ok, jag tar det, jag bryr mig inte om vad människor tycker om att jag tror..

men det vore bra om de frågade hur de skall bli frälsta och få komma hem till Gud en gång.

 

Att vara troende är inte lätt, men underbart och ibland tungt. Man vet för mycket, sanningarna är svåra. Bibeln är en underbart sann bok och den borde fler läsa och begrunda och försöka följa. OM man  gjorde det hade man en större förståelse för hur det ser ut. Världen är en ond plats, en avskrädeshög, men inte alla märker det, för de är för upptagna med att sova och äta och ha kul.

 

Gud tar vara på den vakne troende och har berett en underbar plats för oss. Gud är glad att vi vet att hans ord är sant och han har sändebud som bara väntar på att få vara till nytta för hans rike, dvs när han kallar är vi redo, när vi hör hans tilltal vet vi vad vi ska göra.

 

Är det svårt att förstå att man skiljer sig från mängden? Ja kanske det. Det är också svårt att se att människor går fel väg, rakt ner i avgrunden.

*Den gudfruktige ger goda råd, men den oförståndige dör därför att han saknar sunt förnuft.*/Ordspr 10:21/  Människor vill inte veta, människor vill inte ha reda på sanningar, de drömmer hellre, gör luftslott och önskedrömmar som är värt mer än en rad i bibeln.

 *Vad lycklig jag var över det han hade skapat- hela vida världen och hela människosläktet!* Ordspr 8:31

*Jag var blind men fick nåden att se, Se allt vad du vill ge. Käre Herre, lär mig mer. Att aldrig vika av från vägen, Ständigt vaka, tro och ge. Hålla blicken stadigt fäst vid dig, i  EVIGHET.*  //Maria

2 thoughts on “Ett ord till dig/ Att vara troende

  1. Hej Janne. Tack för att du tyckte om detta, jag skrev det naturligtvis för att jag är så ledsen för att man väljer fel väg. När ska människan vakna och inse…..?
    Tack för att du är vaken, jag tackar Gud.
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.