Kristus Jesus /Han ÄR /Bibelfokus

 

Det förekommer avfall från tron, det vet vi, och här får du läsa ett exempel på detta. Pastor förnekar att Jesus är Kristus. Du hittar fler exempel och artiklar under denna länk:

http://www.bibelfokus.se/avfallet

Pastor i EFK förnekar att Jesus ÄR Kristus:
Jag  /Lennart Jareteg/lyssnade till en predikan från den 21 dec 2008 av EFK-pastor Sven Almkvist i Petruskyrkan i Stockholm (tidigare pastor i Pingst och i det kraschade Karisma Center). Där framskymtar en ganska tydlig blandning mellan New age:s syn på Jesus och människan mixad med Trosrörelsens syn på de samma. Det här är ett färskt exempel på hur förrädiskt en villfarelse om Jesus kan smyga sig in i en vanlig julpredikan i en vanlig evangelisk (?) församling i Sverige. En sådan här julundervisning bereder inte vägen för Herren utan för Antikrists framträdande!

Inledningsvis berättar Sven Almkvist om syndafallet och har då samma teologi som inom trosrörelsen: att Adam begick högförräderi och lämnade all makt till satan, och därför är nu satan denna världens Gud. Detta är inte Bibliskt korrekt eftersom Adam inte hade all denna makt före syndafallet (synden var ju att han ville bli så som Gud med kunskap om gott och ont, och kunskap är ju makt) och satan har inte heller all denna makt efter syndafallet (Gud hade och har fortfarande 100% makt i hela universum).

Här är några citat ur Sven Almkvists avfälliga predikan:

“Kristus kliver in i världen och blir människa.”
“Vi får inte blanda ihop Kristus och Jesus.”
“Kristus föds in som Jesus.”
“Jesus har inte alltid funnits, Kristus har alltid funnits.”
“Kristus är den andra personen i gudomen.”
“Vem var det som dog på korset? Ja, det var inte Kristus, det var Jesus”.
“Jesus är en människa, han är inte schizofren, men han har två naturer inom sig. Sann Gud och sann människa. Han har två viljecentra. En mänsklig vilja, och en gudomlig vilja.”
“Därigenom blir han en perfekt förebild för oss, som OCKSÅ fått del av gudomlig natur genom den Helige Ande. Han är den stora förebilden.”
“Vi behöver förstå vilka vi ÄR!”
(tyvärr har Petruskyrkan tagit bort inspelningen, så man kan inte längre lyssna till den)

Om vi nu betraktar detta utifrån alla Bibelord om att Jesus ÄR Kristus och Gud kommen i mänsklig gestalt, så blir villoläran tydlig i denna predikan. Sven Almkvist skiljer på Jesus och Kristus, precis som New age gör. Där presenteras ofta Kristus som ett andeväsen som kan inkarneras i vilken kropp som helst. Sven Almkvists förkunnelse öppnar på detta sätt upp för New age och Antikrists framträdande. Enligt hans teologi kan i princip “Kristus” flytta över till någon annan person, den kan ju då t.ex. vara den människa som kommer att träda fram som Antikrist och som kommer att utge sig för att vara Messias och Gud.

När Sven Almkvist säger att vi OCKSÅ fått del av gudomlig natur, så säger han indirekt att Jesus fick det med. Men Jesus är inte en pånyttfödd människa och förebild för oss som vi kan bli exakta kopior av. Det här är väldigt likt trosrörelsens undervisning om att vi som pånyttfödda är som gudar eller ÄR Kristus. Men Jesus är ensam Kristus och Gud, vi kan inte bli som honom. Vi kommer alltid att vara och förbli människor, men som frälsta kan Jesus via sin Ande komma till oss och ta sin boning i oss för att vara vår Hjälpare. Men det gör oss inte till “Kristusar” eller gudar.

Var på din vakt. Förringandet av Jesus gudom smyger sig in överallt och på väldigt förrädiska sätt. Har du sagt ja och amen till att Jesus ensam ÄR Kristus och Gud kommen i mänsklig gestalt, då kommer du att ha ett mycket bättre skydd mot villfarelser än om du inte gjort det. Jag tror också att Gud kommer att välsigna dig alldeles särskilt om du har denna bekännelse. / Jag hoppas att du hittat fram till tro och till tro på att Jesus ÄR Kristus!/ Maria

6 thoughts on “Kristus Jesus /Han ÄR /Bibelfokus

 1. Hej Det här är så svåra saker, sanningen är alltid smärtsam. Gud gjorde med dig som med mig: Vi fick bryta ihop, för att komma vidare i HANS VILJA. Paulus är en som jag alltid beundrat. Vilken glöd, hur var han först? ett avskum, och vem blev han?….
  Jag anser INTE att det är rätt det som försiggår i kyrkorna idag, nej.. Klimatgudstjänst? Helt galet, man borde ner på knä. Och tacka himmelens Gud att han låter oss leva. Ja världen är förlorad, totalt förlorad och inga höga herrar kan ändra på det. Vi vet för mycket om detta och kommer kanske att bli stoppade, men vad gör det? vi vet vad Gud ville: Vi skulle vittna.
  Det finns ingen väg tillbka, och vi vill inte tillbaka, vi vill gå med Gud hela vägen, hur det än blir. Denna diskussionen har vi haft här hemma ikväll o snart skriver jag ett inlägg. Vi är sändebud, Guds sändebud, så länge han vill, och det blir nog ett tag till som vi får upplysa och uppröra trösta coh ta hand om. Ja vi är SMÅ, det gäller att komma ihåg det! Kram Maria

 2. Försökte summera det i en diskussion:

  Tycker du att det är OK att man firar “klimatgudstjänst” och har religionsblandade möten i svenska kyrkor?

  Finns det flera vägar till Kristus?
  Min väg till Jesus var att bryta ihop.

  Jag trodde på allvar att Han skulle komma in i rummet och jag föll på knä, bländad.

  Det var precis som med Paulus.
  Jag har alltid undvikit Paulus brev i Bibelläsningen.

  Skulle tro att vi känner samma energi:
  Det är något gott som håller på att gå förlorat.

  Hur ska man kunna tro på samhället igen när man sett hur Bilderbergeliten gör/gjort upp kartorna i hemlighet, långt före?

  Omöjligt!
  No way back.

  Det är som att tappa oskulden.
  Det går inte att få tillbaks den.

  Vi vittnar inte om lätta saker, det är tydligt!

  Ska man låta folk tro på eller blunda för korruptionen i dagens samhälle?

  Bara Gud vet.
  Vi är inte apostlar, utan några av “de minsta”, eller hur?

 3. “Probelemt” är att vi är vakna. Vi är några få som är vakna och ser saningarna och eländet, därför får vi också redan nu lida personligen, lägger det på våra axlar.
  Ja vi ser väldigt långt, det är egentligen inte bra, men ändå bra.
  Jag är så ledsen att det är som det är, och den troende måste börja agera.
  MEN;:
  GUD har en plan, och vi är med där, tackochlov. Vi är inte tysta ingen kan tysta oss.
  /Maria

 4. Folk förstår inte varför vi bråkar!

  Så är det.

  Om vi var tysta, sökte och provade skulle inte konroverserna torna upp sig.

  Jag har inte sanningen. Och har så kort stubin!
  Man ser eller så ser man inte.

  Jag har inte rätt att anklaga någon för att den inte ser.
  och folk vill inte lyssna.

  Om Gud ville visa en utväg!
  Inte som jag vill, utan som Han vill.

  Så måste det ju bli.

  Kan det vara så att vi ser för långt in i framtiden?
  Tar ut katastrofer i förväg?

  Gud skulle ju inte meddela 5 personer i Sverige och ingen lyssna, om det var så att det är fara och färde!

  Kanske de här konfikterna sitter i oss, personligen?
  få verkar ha de problem som vi har.

  Janne

 5. Hej
  Ja Jesus har tagit tag i oss, verkligen, och visat oss sanningen, därför är det så oerhört smärtsamt då man inte förstår vad vi talar om, det känns som att komma tillbaka till Paulus tid, då han talar om detta…
  JA det är så att de flesta inte ser någon framtid…depressiviteten är mycket stor, och man gör innte mycket för att förklara o hjälpa människor in på rätt väg. Å vad detta är sorgligt, en hel nation en hel värld går under…..
  Jag saknar så mycket en förändring där människan älskar Gud över allt annat.
  /Maria

 6. Vill man inte se ngt konstigt med “Kristusar”, så kanske man inte kan begripa Jesus Kristus.

  Varför ser inte människor vilken mediahjärntvätt de är utsatta för!

  De tycker vi krsitna är hjärntvättade och har inget problem med “Kristusar?”

  Inget namn är högre och att föredra framför Jesus Kristus.
  Det har jag kommit fram till för att Jesus har tagit tag i mig.

  (Jag kan flera språk, kan tänka, har druckit vin och öl och haft sex många gånger. =normal svensk. Jag ser ingen framtid i det livet, det är bara det.)

  Vi är inte konstiga på den här sidan, ännat än att vi läser Bibeln.

  Och tittar inte på TV lika mycket som andra svenskar.

  Välkommen in i klubben!
  Här saknas ingenting!

  Janne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.