Det sanna evangeliets ursprung är Gud själv. Finns respekt för Gud?

Namnlösåker moln

Marias-2737

Gud har aldrig sagt att det finns flera religioners väg till Hans hjärta. Gud har aldrig sagt att det finns evigt liv att få annat än genom Jesus Kristus som är Frälsaren./ Gal 1:7

Det sanna evangeliets ursprung är Gud själv. Det sanna evangeliet framhåller att LIV kommer ur DÖD. Vi får genom frälsningen dö bort från synden och leva för Gud. /Gal 1:11-12

Det sanna evangeliet förklarar att ALLA troende har tillgång till den helige Ande genom tro. /Gal 3:14

Människor tror ju att det är vilka människor som helst som har skrivit bibeln. Men så är ju inte fallet och det kan du se t ex här nedan i verserna. Det står tydligt och rakt på sak vad Paulus har erfarit. Det är dags att man börjar ge Bibeln som är Guds ord till människorna mer respekt! och ta reda på hur det ligger till innan man öser ut okvädningsord om just GUDS ORD.

*

Paulus evangelium är inte av mänskligt ursprung

11 Jag vill göra klart för er, bröder, att det evangelium som jag har predikat inte kommer från människor. 12 Jag har inte fått det eller lärt mig det av någon människa. Jag har tagit emot det genom en uppenbarelse från Jesus Kristus. 13 Ni har ju hört hur jag tidigare uppträdde som jude, hur jag ytterst våldsamt förföljde Guds församling och försökte utrota den, 14 och hur jag gick längre i judendom än många jämnåriga i mitt folk. Mer fanatiskt än de ivrade jag för mina fäders stadgar.

15 Men han som utvalde mig redan i moderlivet och som kallade mig genom sin nåd, 16 beslöt att uppenbara sin Son i mig, för att jag skulle predika evangelium om honom bland hedningarna. Jag brydde mig då inte om att genast fråga människor till råds. 17 Jag for inte upp till Jerusalem, till dem som var apostlar före mig, utan jag begav mig till Arabien och vände sedan tillbaka till Damaskus.

18 Först tre år senare for jag upp till Jerusalem för att lära känna Kefas, och jag stannade hos honom i femton dagar. 19 Någon annan av apostlarna träffade jag inte, bara Jakob, Herrens bror. 20 Det som jag här skriver till er, det skriver jag inför Gud, jag ljuger inte. 21 Sedan kom jag till trakterna av Syrien och Cilicien. 22 Men jag var personligen okänd för Kristi församlingar i Judeen. 23 De hade endast hört sägas: “Han som tidigare förföljde oss predikar nu evangelium om den tro han förut ville utrota.” 24 Och de prisade Gud för min skull.

*

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.