Vem var Maria? / Lovsång från Maria

 

scp2ani1.gif

Lukas evangelium kap 1:46-55 beskriver Marias /Jesu moder/ sång till Gud för att hon ville visa hur glad hon var för att hon var havande.

Också Hanna,läs om Samuels mor (1 Sam 2:1-10) sjöng av glädje….

Texten till sången Maria sjöng finner du här:

 “Min själ prisar storligen Herren, och min ande fröjdar sig i Gud, min Frälsare. Ty han har sett till sin tjänarinnas ringhet; och se, härefter skola alla släkten prisa mig salig.

Ty den Mäktige har gjort stora ting med mig, och heligt är hans namn. Hans barmhärtighet varar från släkte till släkte över dem som frukta honom.

Han har utfört väldiga gärningar med sin arm, han har förskingrat dem som tänkte övermodiga tankar i sina hjärtan.

Härskare har han störtat från deras troner, och ringa män har han upphöjt; hungriga har han mättat med sitt goda,  och rika har han skickat bort med tomma händer.

Han har tagit sig an sin tjänare Israel och tänkt på att bevisa barmhärtighet mot Abraham och mot hans säd till evig tid, efter sitt löfte till våra fäder.” /Luk 1:46-55 1917 års övers.

Denna lovsång kallas ofta Magnificat, som är det första ordet i den latinska översättningen. Den har ofta blivit underlag för körmusik och psalmer. Precis som Hanna, Samuels mor, hyllade Maria Gud med lovsång för det som han skulle göra genom henne.

Lägg märke till att Gud i båda lovsångerna beskrivs som de fattigas, förtrycktas och föraktades beskyddare.

Var Maria stolt då hon sade att människor i alla tider skulle komma att kalla henne välsignad? Nej, hon bekände bara att hon tog emot den gåva som Gud gav henne. Skulle hon sagt ett nej till Gud skulle hon därmed ha utestängt sig själv från hans välsignelse. 

 

2 thoughts on “Vem var Maria? / Lovsång från Maria

 1. Hej Janne Ja en räddningsplan hade och har Gud för alla människor, i ett litet barn, en kvinna, ett offer som Kristus led för oss.
  Det är mäktigt att veta!
  Vi fick ett Nytt Liv! Halleluja!
  /Maria

 2. Läser ur Lukas evangelium: de vackra sångerna till Jesus!
  Så hänförda av Guds räddningsplan synlig i Jesusbarnet!

  maria
  Sakarias
  Anna
  Symeon sjunger om det nya förbundet!

  man blir hänförd!

  Nytt liv: Jesus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.