Vardagen / Brända bilar. Ljumhet. Förrådd. Vaken.

¤

Tankar i vardagen.
Inte är det roligt att få veta och se att man bränt en bil på parkeringen utanför där jag bor, hmm, rena vilda västern? ja det kan man kanske säga. Det är inte heller kul att få veta att detta hände medan man sov och ytterligare en nyhet i morse var att man bränt två bilar på andra ställen i staden. Så galet, eller hör det till normaliteterna? Nää det kan det ju inte göra, för så gör man väl inte? jo nuförtiden gör man så.

Tankar i vardagen rör också denna kallhet och ljumhet bland dem som säger sig vara troende. Jag kan inte sluta att tänka på hur illa det verkligen är…..men Jesus sade ju att det skulle bli väldigt märkligt i slutet på tiden. Jag tror vi är där nu, men jag vet att man “alltid i alla tider” sagt så där. Men betyder det att jag inte behöver bry mig om vad som sker? Nej jag skall vara vaken och vakande har Jesus sagt.

Min vardag är inte som andras vardagar på grund av sjukdom, och det är ju trist att må verkligt illa, men om inte jag hade haft Gud så hade jag aldrig orkat med dessa skador i min kropp, men det är klart att det finns en viss sorg inom mig varje dag i min vardag. Men, jag är tacksam, det kunde varit värre och jag väntar ju på helande, det kanske kommer.

När alla kyrkor gått med i ekumeniken och människorna tagit biljetten till tågen mot Rom, då kommer det att ske saker minsann. Har man tänkt på att många lärjungar då kan bli förrådda av sina egna familjer? Har man tänkt på hur det kan komma att gestalta sig när EU-bygget eller EU-raset är klart och Sverige inte är det land som man trodde, utan är barrikaderat av andra eller totalt sönderfallet? Hemska tanke , kan det bli så? jo det kan det.

Kan man skriva såhär som jag gjort? jo jag antar det för det har precis skett.
**Jesus, du älskar, djup är din kärlek, Och med den kärleken älskar du mig. Herre, du fångat hela mitt hjärta, Själen har funnit sin vila i dig.**ff okänd

Jesus varnar:

Luk 21:34 Men tagen eder till vara för att låta edra hjärtan förtyngas av omåttlighet och dryckenskap och timliga omsorger, så att den dagen kommer på eder oförtänkt; ty såsom en snara skall den komma över hela jordens alla inbyggare.
Luk 21:35
Luk 21:36Men vaken alltjämt, och bedjen att I mån kunna undfly allt detta som skall komma, och kunna bestå inför Människosonen.”
 
*

/Maria

2 thoughts on “Vardagen / Brända bilar. Ljumhet. Förrådd. Vaken.

 1. Ja Gud vill att man vänder sig till honm och får frid och fred.Man protesterar i länderna på olika vis men vet nog inte att det är meningen att man skall göra just detta för att få dem på fall, för att ordna nya lagar o förordningar och regering som skall styra hela världen.

  Jag anser att EU är ngt av det dummaste man har “skapat”. UT ur EU, och jag tror det kommer att krascha totalt.

  Varma hjärtan är bra att ha som klappar för Gud och för den rättvisa han står för.

  Gud välsigne dig, du är i våra tankar, du är en fin människa. /Maria

 2. De finns så många berättelser i NT och i profeterna som talar om länder i sönderfall, och hur Gud ska med sin kärlek upprätta människor, även länder (Israel främst!).

  Västvärlden är rätt lik (ett fortfarande) rikare 1984. Alla klossar är på plats. Och politikerna vill sin egen avsättning med bibehållen hög pension…Ingen vågar ställa vettiga frågor. Undrar vad de förstått i historieböckerna? Tror de på riktigt att imperier är demokratier och att den gamla aristokratin, som alltid härjat i Europa, dog ut 1789?

  (Ja. Europa är starkt och demokratiskt säger DN…fler EU-direktiv kan befästa våra drömmar…EU of the 33 grand masters.)

  Det gäller att hålla hjärtat varmt och be. Vi är ju så grymt syndiga!

  Du är fin och din familj! Önskar dig/er Guds välsignelse varje dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.