Falska religioner …/ Falska “under” och “mirakel”

 

Falska under och mirakel

Pastorer i den kontroversiella Synagogue Church of All Nations anklagas för att ha sagt till HIV-smittade personer att de är helade och kan sluta ta sina mediciner.

Det är Sky News som avslöjar att sex personer ska ha dött efter liknande händelser. TV-kanalen skickade tre personer anonymt till den nigerianska kyrkans brittiska gren i Southwark, London.

En av församlingens pastorer sa till en av de tre reportrarna att kyrkan har haft 100-procentiga framgångar med helande. I de fall då den sjuke fortsätter ha symptom som kräkningar och diarré, så beror det på att viruset är på väg ut ur kroppen.

Det är läkare på sjukhus i London som har rapporterat om de sex människor som har dött efter påstådda helanden.

Synagogue Church of All Nations, Scoan, bildades i Nigeria av pastor T.B. Joshua. På sin webb hävdar de mirakler och under. Till exempel påstår de att T.B. Joshua profeterat om Michael Jacksons död och resultaten i flera fotbollsmatcher.

Tidigare brittikse hälsoministern, Lord Fowley, är upprörd.

– Det är dåraktiga råd och tragiska råd eftersom konsekvenserna blir att de här personerna sprider HIV vidare till andra – och att de själva kan dö, säger han till Sky News.

Från www.dagen.se

2 thoughts on “Falska religioner …/ Falska “under” och “mirakel”

  1. Synagogoue, Tempel, Church, ja en global kyrka dyker upp. Alla skall ju vara med och Kristus blir ställd åt sidan av förståsigpåare och andra flummiga personer, och framförallt farliga personer. /Maria

  2. “Synagogue Church of All Nations” – blandar och ger av det mesta, verkar det som?

    Både synagoga och kyrka, en global kyrka dessutom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.