Tro /Växande

 

Hur växer man i tron?

I 2 Petrus brev kan vi läsa om vad Petrus säger om tro. Har du läst..? TRO är mer än att lita på vissa fakta- den kräver handling. OM tron inte följs av verklig livsförvandling dör den (Jak 2:14-17). Petrus räknar upp några av trons konsekvenser: en vilja att lära känna Gud bättre, större tålamod, önskan att göra Guds vilja och kärlek till medmänniskor.

 Inget av detta kommer automatiskt, utan det krävs hårt arbete, och vi måste anta utmaningar. Alltsammans är en del av det kristna livet. Vi kan inte heller nöja oss med att arbeta med en sak i taget utan måste gripa oss an alla samtidigt.

2 Pet 1:5-9 *Därför är det viktigt att er tro blir synlig genom att ni lever rätt, och ni måste lära känna Gud mer och mer och upptäcka vad han vill att ni ska göra. Då förstår ni att ni inte får ge efter för egna drifter och begär så att ni blir uthålliga och gudfruktiga och med glädje låter Gud leda er på det sätt han vill. Det får i sin tur resultatet att ni börjar tycka om andra människor och uppskatta deras sällskap och slutligen älska dem med innerlig kärlek.

                                            ist2_2701041_love_bible_scripture2.jpg

Ju mer det breder ut sig bland er, desto mer kommer ni att växa till i andlig styrka och bli användbara för vår Herre Jesus Kristus. Den som inte är angelägen om att utvecklas på detta sätt är verkligen kortsynt, och har glömt att Gud befriat honom från det gamla ,livet i synd, så att han nu kan leva ett sunt och rättfärdigt liv i Herren. */Handbok för livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.