TRO / vad är det och hur får man den

 

 

Tro. Mycket har sagts om tro och mycket är kvar att säga, därför tänkte jag ta upp olika saker. OM man vill tro så hamnar man till slut i det läget att man KAN tro. Kanske har det funnits dagar och år av otro i hjärtat, men så småningom kan man komma dithän dit Jesus vill ha ens person. I samklang med Mästaren och Livgivaren.

Går man ut och frågar folk på stadens gator om de tro på Gud, så får man alldeles säkert många olika svar. Ett svar som är intressant är svaret om att de tror på att Gud finns. Men sedan stannar det kanske upp i sitt inre och de har inget mer att säga. Då kan man ställa en fråga: Vill du ha mer av Gud?

Vill du ha mer av Gud? Den Gud som du kanske trots allt tror finns? Då är det inte så svårt för det finns många sätt att närma sig honom. Ett ärligt sökande ger ett fint och livsförvandlande svar.

Många går ofta och beundrar naturen och dess skiftningar och dess färger och olika årstider, man skapar sig en bild av något stort, som kanske att det finns Någon som skapat det. Men; det kanske inte blir mer. Eller: Man tänker på att Skapelsen är så fantastiskt underbar och låter Skaparen komma i andra hand.

Den Skapare som har skapat dig och mig och allt borde få mer erkännande än det han får. För vi måste tänka på att vi är INGENTING utan honom. Ingenting. Du hade aldrig blivit född, och inte jag heller, om det inte vore för hans kärlek.

Joh 3:16 talar om för oss att Gud gav oss sin ende Son för att världens människor inte skall gå under utan ha evigt liv. Vill du ha evigt liv så får du, för det ger Gud dig om du tror.

Jesus kom för att rädda världen.  Jesu födelse är mer än unik. Jesu död på ett kors är ännu mer unikt och Jesu Uppståndelse går utanpå allt.

Vad är det som du vill ha ut utav livet. Jesus kan ge dig det du mest vill ha. Inre strålande Glädje och Frid och Ro. Det är värt allt. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.