Den sovande människan/ besviken på en kristen?

 

Man kan bli ledsen för mycket, och en sak jag är ledsen över det är att människor många gånger har så fel uppfattning om den som är kristen. Antingen tror de att en kristen är som ett helgon, och aldrig gör några fel. Eller de kanske tror och tycker att en kristen som gör olika fel inte är värd namnet kristen.

Men vad är det då som gör detta? Åh det är många saker som spelar in i ett felbedömande. Kanske har man blivit mycket besviken på en som sagt sig vara kristen. Man kan ju ha varit delaktig i en kristen människas liv, och denna har svikit eller gjort sådana fel man skulle önska att den inte gjort. Det finns många orsaker.

En människa som jag kallar sovande är en människa som inte bryr sig om det kristna budskapet fast man fått höra det, eller som tror sig vara kristen för att den gör idel goda saker. Men detta är inte frälsning, detta är inte tro.

Tro är att lita på Gud.Tro är att kunna förlåta. Tro på Jesus är att följa honom i allt. Tro på Jesus är när en människa har fått lära känna Jesus som den älskande person han är. Tro är att lita helt på Gud. Det gör inte en sovande människa. En människa som är en sovande person förkastar allt vad tro heter. Det finns många människor som sover i världen idag. De vill inte öppna sina öron för att höra att det finns något mer än det de står i just nu. Allt är så bra utan att vilja känna Gud. Allt ordnar sig, och allt kan man fixa själv. Man tror att man kan det, det trodde jag med….
Jag fick den stora nåden att få en tro. Många människor kan berätta om hur förvandlat deras liv blev då de fick möta Gud. Men en sovande person vill inte höra på sådant för det kan ju tyckas överspänt eller tokigt. Jag har inga papper på att jag är klok men jag anser att jag är det. Många nämner också ordet hjärntvätt. Det ordet anser jag hör till sekterismen, som är mycket farlig.

Dessa ord skriver jag idag, för att peka på att det finns många orsaker till att kristenheten idag i många fall är sovande. Varför säger jag detta? Jo för att många kyrkor och församlingar är sovande idag. Om det fanns mer vilja att låta den helige Ande leda mötena så skulle det vara annorlunda nuförtiden. Jag anser att vi skall tillbaka till den apostoliska tiden.

Du kanske frågar varför? och då säger jag att så som det är idag, tror jag inte att det kan fungera så länge till.. jag tycker att vi måste visa oss, vi kristna och verkligen göra skäl för namnet frälsning.. jag säger att man behöver följa Jesus, ha en tro som bär genom allt, genom vardagstråkigheter och problem.

Många tror ju också att en kristen inte har några problem, men det stämmer inte, utan det är så att man har problem av olika slag, MEN: man är inte ensam om dem. Man har någon som hjälper en igenom dem. Gud är med i allt, Han tröstar och ber för en och bär oss i vardagen.

En sovande människa är en som inte tar ställning, för den har det bra med religionen, och frågar inte efter Gud. Den har inga önskningar om att få möta Jesus.

“Det enda jag vet, det är att nåden räcker, att Kristi blod min synd, min skuld nu täcker. Det enda jag har att lita till en gång, det är Guds nåd, Guds gränslösa nåd.”

/Lydia Lithell

three-pink-roses.jpg

2 thoughts on “Den sovande människan/ besviken på en kristen?

  1. Kan bara säja AMEN!till det du skriver,
    Maria.
    Gud välsigne dej i ditt fortsatta skrivande,
    vännen.
    Kram /Kerstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.