TRO /Tro och vetande

  th_blessyou-1.jpg 

Tro och vetande står inte i något motsatsförhållande. Istället är det ju så, att för att få veta något, så måste man tro. Om du läser nyheterna i en tidning så måste du tro på vad du läser, annars får du ingenting veta.

Så är det också med Bibeln. Fastän den har funnits i tusentals år, så är den lika aktuell idag. De profetior som står där kommer att fullbordas. Det är förutsagt i Bibeln att denna tidsålder kommer att avslutas med en fruktansvärd straffdom som kommer att drabba hela jorden. Detta är inte alls svårt att tro på.

Och det evangelium som Jesus och hans apostlar förkunnade för snart 2000 år sen, är lika aktuellt idag. Vi kan läsa i Nya Testamentet att människor trodde på Jesus, och Jesus döpte dem i helig Ande och de talade tungomål och prisade Gud. Detta sker än idag. Det finns massor av människor som kan vittna om detta.

Men du kanske är ateist och menar att du kan inte tro på Bibeln utan vetenskapliga bevis. Innan du kan tro något som står i Bibeln, så måste du först få det bekräftat av annan litteratur, som du tror på. Men tron på vetenskapliga böcker är ju också “bara tro”. Om du får tag på en bok, skriven av en vetenskapsman som du har förtroende för, då läser du den och tror som det står. Hur kan du tro på det? Jo, helt enkelt därför att du vill tro på det. Att du inte kan tro på Bibeln utan måste ha andra “bevis” först, det beror på att du vill inte tro på den.

Det finns också ogudaktiga människor som skryter med att de har läst Bibeln och att de vet vad som står där. Men då misstar de sig. För det finns mycket i Bibeln som de inte vet någonting om. Där finns en hemlig och fördold visdom från Gud, som bara de som tror på Jesus kan ta emot. Några andra kan inte fatta den. 1 Kor. 2:6-16.

För att kunna förstå Bibeln, så måste man tro på Jesus och bli född på nytt. Ingen kan komma till Gud eller förstå Guds ord utom genom Jesus. Joh. 14:6. Han är den store medlaren mellan Gud och oss. Hebr. 7:25. 1 Tim. 2:5. Så länge som du inte vill tro på Jesus, så är Bibeln och förblir en stängd bok för dig. Du kan inte förstå den. Men om man vill göra Guds vilja, då förstår man att Jesu lära är från Gud. Joh. 7:17.

Det står i 2 Mos. 20:11, “Ty på sex dagar gjorde Herren himmelen och jorden och havet och allt vad i dem är.” Och jag tycker det är förunderligt vad Gud hant göra mycket den veckan. Vetenskapsmännen är långt ifrån färdiga med att utforska det som Gud gjorde då.

Du kanske tror på Darwins utveckligslära. Men är det inte märkligt att människan inte har utvecklats något när det gäller moral och beteende? Trots all vetenskap och alla moderna skolor, så har man ingenting lärt av historien. Man borde ju för länge sen ha insett att alkoholism, äktenskapsbrott, mord och krig inte leder till något nyttigt. Och då borde man ha slutat upp med detta. Så som “utvecklingen” nu fortskrider så ser det ut som om människan snart inte bara är en utdöd “djurart”, utan att hon kommer att göra slut på allt annat levande också.

Men som väl är så finns det en Gud. Och han har uppmärksammat vår situation, och satt igång med en mycket omfattande räddningsaktion som kallas frälsning. Denna frälsning erbjuder han till var och en som vill ta emot den. Joh. 3:16, 5:24. Den är en fri gåva. Ef. 2:8. Och man behöver inte ansluta sig till något kyrkosamfund för att få denna gåva. Varför ska en kristen tillhöra en kyrka eller något samfund, när det inte står någonting om det i Bibeln? Allan Svensson/Maria

  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.