Tro /Behåll din tro

 

TRO.  Är du rädd om din tro? det borde du och alla vi vara som har fått den. I dessa tider vi lever i nu, kommer vi att få se fler och fler som avfaller, det har jag tidigare nämnt här, men jag fortsätter att skriva om det. Du ska få två bibelord här som talar om just detta, och jag har de senaste dagarna fått mer och mer av visshet om hur det verkligen förhåller sig med faran av att inte se på Gud.

 •  2:a Timoteusbrevet 4:3″Det kommer en tid då människorna inte längre vill lyssna till den sunda läran utan skaffar sig den ene läraren efter den andre, därför att det kliar i dem att få höra sådant som de önskar.” (NT 81
 • 2:a Tessalonikerbrevet 2:9-12″Den Laglöses [Antikrists] ankomst är ett verk av Satan och sker med stor makt, falska tecken och under och med orättfärdighetens alla konster, som bedrar dem som går i fördärvet – de har ju inte velat ta emot den kärlek till sanningen som kunde ha räddat dem. Därför låter Gud villfarelsen få makt över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan har valt orättfärdigheten.” (NT 81)
 • Vi ser ju i 2 Thess att det är fara för att vi går i fördärvet om vi inte lyssnar till Gud, och hanger oss full frihet att vända honom ryggen, han vet hur människan är, och människan är beredd att lyssna på satan istället. Det ska vi inte göra, utan hålla fast vid Guds Ord. Säger vi nej till Gud får vi betala ett mycket högt pris. Låt Gud rädda dig och beskydda dig och lev i sanningen.

    

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.