Guds kärlek /Vakande

Gud slumrar inte, visste du det? Gud är Gud och han är sannerligen vaken, och han vakar. Han har sagt till oss att hans ögon är vända mot de orättfärdiga och hans öron lyssnar till deras rop. Är du ängslig? är du orolig? Herren är den som bevarar oss:

“Icke skall han låta din fot vackla, icke slumrar han som bevarar dig! Nej, han som bevarar Israel, han slumrar icke, han sover icke… Ps 121:3….

“Du kristne, som fruktar för natten och fruktar för omständigheterna, tag allt Guds Ord till dig. Gå till vila i förtröstan på Gud. Gud sade:

*Det är fåfängt att bittida stån upp och sent gå till vila, och äten edert bröd med vedermöda; detsamma giver han åt sina vänner, medan de sova.* Ps. 127:2 /Den som arbetar flitigt  hedrar Gud, men man kan arbeta för mycket för att skynda sig att få så mycket som möjligt, bli rik m m. Detta är inte Guds avsikt, han vill att vi ska förstå att HAN vill sörja för oss. Vi behöver både arbete och vila, men allt skall ske i en sund balans.

Vi kan, och vi bör, vända oss till Gud i allt. Bara han har kunskapen och kärleken att föra oss framåt i trygghet, hur än världen ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.