Fakta om New Age/Villolära

Jesus. Frälsaren.  Nåden av att vara frälst kan jag nog aldrig riktigt förstå, det är stort…

Ytterligare några steg närmare New age

Lennart Jareteg talar  här om New Age
Jag skall här leverera en varning för det närmande vi ser mellan New age och kristenheten och för nya innegrejer som t.ex. ”soaking”. Men först vill jag säga det, att du kommer bättre förstå mitt resonemang i denna text om du lyssnat till eller sett mitt (mastiga) bibelstudium om det stora Avfallet som finns på http://bibelfokus.se/avfallet.

Definitioner
När jag i texten skriver ”Latter rain-familjen” så avser jag rörelser som Trosrörelsen, Apostoliska rörelsen, Profetrörelsen (med Kansas-profeterna i spetsen), Toronto-rörelsen, Lakeland/Florida med Todd Bentley, mfl. Alla dessa har i stort sett samma teologi i grunden, och som säger att det kommer en aldrig tidigare skådad andeutgjutelse i den yttersta tiden. Denna kommer att göra de troende till ”nästan-gudar” och det kommer att leda till en massiv väckelse som världen aldrig tidigare skådat. Vidare sägs att detta Guds-rike måste bli upprättat på jorden före det att Jesus kan komma tillbaka. Detta är oroväckande eftersom Bibeln säger att det först skall ske ett stort avfall från den sanna tron och att den karismatiske Antikrist måste komma och upprätta sitt rike före det att Jesus kommer tillbaka (se bl.a. 2 Tess 2:1-12). Inom Latter rain-familjen finns också teologin om framgång, rikedom, fullkomlig hälsa, osv. Ja, du känner säkert igen mycket av detta. Livets Ord och församlingen Arken med deras bibelskolor räknar jag också till Latter rain-familjen.

New age är det nätverk som sammanbinder alla tänkbara både gamla och nya ockulta andliga företeelser. Detta är ingen sekt eller någon sammanhållen rörelse, utan ett informellt nätverk, men ett mycket aktivt och livskraftigt sådant! Även om nätverket är relativt informellt så finns en utstakad agenda – ”Planen” – som definierats av ett antal ledargestalter inom detta nätverk. Planen tycks förverkligas steg för steg! Läs hela artikeln på  www.bibelfokus.se  : New Age och Kyrkan

Den som är troende har verkligen en hel del att se upp med. New Age finns numera överallt, och i de flesta sammanhang.

 

 

Jesus är Vägen Sanningen och Livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.