Tro / Att stå stark och rak

tro.jpg

Vad är det att vara stark? Hur är man då? Är man bara stark då man kan lyfta kilon, eller då man säger emot då någon tycks ha fel? Är man stark då man aldrig ger sig, eller då man……

Det finns många sätt att vara stark på. Ett av sätten; och det bästa sättet tycker jag är, då man står stark och rak i Guds namn, tillsammans med Jesus.

Psalm 92 talar om styrka. Verserna 13-16 talar om att de som älskar Gud ska blomstra som palmträd.

“Men de som älskar Gud ska blomstra som palmträd. De ska växa höga som cederträden på Libanons berg. De är som träd som planterats i Herrens egen trädgård och som växer och trivs där. Till och med när de blir gamla ska de bära frukt och vara gröna och friska. Det visar att Herren är trofast och håller sina löften Han är mitt skydd, och hos honom finns bara godhet!”

Palmer kan leva väldigt länge. Den som “blomstrar som ett palmträd” höjer sig över mängden och får ett långt liv. Libanons cedrar blev 40 meter höga och upp till 10 meter i omkrets. De står stadiga och starka och inte lätta att flytta på. Så ser psalmförfattaren på de troende. De står raka och starka i stormen och låter sig inte påverkas av omständigheterna..

Den som tror och hänger sig åt Gud kan bära god andlig frukt även på sin ålderdom. Det finns gott om trotjänare som har mycket att lära ut och många erfarenheter att förmedla från ett långt liv tillsammans med Gud. Låt de äldre och de gamla lära dig vad vandringen med Gud är, de kommer att utmana dig till nya höjder i ditt liv.

Därför tänker jag vara stark i all tid. Att aldrig ge upp min tro på en god Gud är mitt sätt att vara stark. Att vad som än händer kan inte någon ta ifrån mig min tro. Den har jag fått som en gåva, och Gud lär mig för varje dag vad styrka är. Jag tackar honom av hela mitt hjärta för allt vad han har givit mig.

Kristus säger: Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon är kvar i mig och jag i honom bär han rik frukt: utan mig kan ni ingenting göra. /Joh 15:5

Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat. Hebr. 10:36

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.