Bön / Trons enträgenhet!

liberty.gif

Bön. Det finns många sätt att be på. Vet vi hur vi ska be?Och hur får man bönesvar? Frågor som jag försöker svara på här.

Det är Trons enträgenhet, inte otrons enträgenhet, som ger resultat. Vi kan fortsätta att tigga av Gud, vara hur efterhängsna som helst, men vi kommer aldrig att få något svar om vår enträgna bön sker i otro.

 Det är trons efterhängsenhet som fungerar. “Be , och er ska bli givet: sök och ni ska finna: klappa och för er ska bli upplåtet.”

Hur hänger detta ihop? Påminn alltså Gud om din förfrågan. Påminn Honom om vad Han har lovat. Påminn Honom om att du väntar på svaret och låt denna efterhängsamhet bli trons efterhängsamhet. Detta kommer att ge resultat.

Gud är vår Far, och Han älskar sina barn. Lukas och Matteus har skrivit om hur kärleksfull Gud är emot sina barn. Lukas utvidgar Matteus vers genom att säga:

Om nu ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer ska då inte den himmelske Fadern ge helig ande åt dem som ber honom!” Även om Matteus inte direkt nämde den helige Ande i denna vers, vet vi att den helige Ande ingår i “vad gott är.”

Den helige Ande hade något skäl till att inspirera Lukas och Matteus att skriva som de gjorde. Den helige Ande ville betona de goda sidorna i livet. Han ville betona för oss att Gud älskar oss som vi älskar våra barn och liksom vi önskar allt gott för Sina barn.

Genom att be, söka och klappa i tro, kan vi njuta av alla överflödande välsignelser, som Gud har i beredskap åt sina barn. (Matt 7:7) Vi ger inte upp.

*

“Lyssna på mig ,Herre, hör mina suckar! Ge akt på mitt rop, min konung och Gud, till dig går min bön.” Ps 5:2-3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.