Jesus / Ve er fariséer!

i-love-jesus.jpg

Matteus 23:14-36 talar om Jesus ilska och sorg över de religiösa ledarnas handlingssätt. Jesus nämner här sju sätt som garanterar Guds vrede.

Jesu tonfall då han sa detta till de religiösa ledarna måste ha varit en blandning av fördömande och förtvivlan.

Det är starka och oförglömliga ord, som fortfarande gäller varje gång vi blir så upptagna med att fullända vår religionsutövning att vi glömmer hur viktigt det är för Gud med barmhärtighet, verklig kärlek och förlåtelse.

1. 23:14 Ve er…. som hindrar andra att komma in i himmelriket och inte heller själva kommer dit.

2. 23:15 ..som vänder människor bort från Gud och gör dem till helvetets barn

3. 23:16-22 ..som blint leder Guds folk in i människors traditioner i stället för Guds ord

4. 23:23-24 ..som fördjupar er i betydelselösa detaljer och struntar i det som verkligen är viktigt: rättvisa, barmhärtighet och tro.

5. 23:25-26 .. som uppehåller skenet trots att er inre värld är rutten

6. 23:27-28 .. som försöker dölja er synd genom att spela fromma

7. 23:29-36 .. som påstår att ni dragit lärdom av historien trots att ert uppträdande visar att ni inte har förstått något alls.

Vad säger ni om den texten? Jesus var helt klart en rebell då han gick här på jorden. Han retade upp humöret på många och allra mest de religiösa ledarna på den tiden.

I dag är det många som lever som de gamla fariséerna. Stelbent och oförsonligt går de fram och de dömer människor. Jesus sade att vi skulle vara rättvisa, att vi skulle visa barmhärtighet och att visa tro och att tro. Det finns väldiga likheter idag med den tidens fariséer. Det är illa tycker jag, och jag tycker att Jesus gjorde rätt i det han gjorde och sade!

Om bara tio bland oss lever ett heligt liv, kommer vi att tända en eld som lyser upp hela staden. /J C
*
Om än bergen viker bort och höjderna vacklar, så skall min nåd inte vika från dig och mitt fridsförbund inte vackla, säger HERREN, din förbarmare. Jes. 54:10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.