Tro

image001132.gif

Ja nog vågar jag tro. På en Gud som är god. På en Gud som är alltigenom rättvis. Som styrker och leder och gör mina dagar ljusa och klara. Även om det skulle finnas moln som skymmer sikten så vet jag alltid att ljuset kommer åter. En bönestund gör att man kommer så nära Gud och känner sig verkligt levande.

Att kunna tänka sig att det finns en Gud, det är svårt för många,jag vet det. Det är inte lätt att förstå förrän man själv prövar sig fram och vågar fråga om han finns.

“Har du prövat att tro på din Frälsare, När ditt hjärta är tungt och trött? Har du känt, att vid tron på Jesus Har du kraften och livsglädjen mött?

Kör: “Ja jag har prövat att tro på Jesus, och jag har funnit, att det går an. Vad ingen annan i världen kunde, Det både ville och kunde han.”

Så går en sång vers 1 av Hans Jacob Mygind. Den säger mycket tycker jag.

För det som inte människor kan lösa av smärta och problem, det kan han, Jesus. Att få komma till honom och lägga ner sin börda, det är det bästa man kan få göra.

Därför fortsätter jag att tro, den vägen lämnar jag aldrig. Därför fortsätter jag att prisa hans namn, Namnet över alla Namn. Jesus.

Lydnadens väg

Det finns en väg som alltid bär till hemlandsmålet fram. Om än den stundtals stenig är och svår att gå ibland. Den för mig genom törnsnår men är dock ljuv att gå. Och när den genom öknen går så är den bäst ändå.

Vännen Hans Wirgin diktar för oss.

2 thoughts on “Tro

 1. hej Annica
  Tack för ditt inlägg här. Eftersom Gud skapat allt och alla och gett oss en fri vilja, är han mycket ledsen över det sätt som människor behandlar skapelsen och det skapade. Det var inte hans mening att människan skulle vara ond och självisk.
  Han sade: Ta hand om jorden. Han sade: Älska din nästa. Har vi gjort som han önskade. Det är dags för människor att vakna och se hans stora kärlek till oss alla, han är alltigenom god och rättvis. Men människor är det inte i allmänhet.
  Varma hälsn fr Maria. Välkommen igen.

 2. “I hate people who blame the Devil for their own shortcomings and
  I hate people who thank God when things go right”
  – God Thinks – Voltaire –

  All lycka kommer inte från Gud. Och all olycka är inte satans påfund.
  Om det nu finns en gud… undrar varför han har skapat saker som är så hysteriskt onda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.