Bibelord Filipperbrevet 3:7-11

bible70a1.gif

I Filipperbrevet som är skrivet av Paulus kan vi läsa följande ord som pekar på vikten av att följa Kristus, och att leva för honom och hans uppståndelsekraft. Så kan vi leva idag.

Men allt detta som jag en gång tyckte var värdefullt, det har jag lämnat, för att kunna sätta all min tro och allt mitt hopp till Kristus. Ja, allt annat är värdelöst, när man jämför det med det omätliga värdet i att känna Jesus Kristus, min Herre. Ingenting annat är värt något, och därför har jag övergett allt för att kunna äga Kristus och bli ett med honom. Och jag inbillar mig inte längre att jag kan bli frälst genom att vara tillräckligt god eller genom att lyda Guds lag.

Det är bara genom att tro på Kristus som jag kan bli frälst. Det är Guds sätt att föra oss in i ett rätt förhållande till honom. Nu har jag gett upp allting annat. Det är enda möjligheten att verkligen lära känna Kristus och att uppleva den mäktiga kraft som har fört oss tillbaka till livet igen. Jag vill bli lik honom och vill lida och dö på samma sätt som han gjorde. Då skall också jag tillsammans med alla som tror på Kristus få del i samma uppståndelse från de döda.”

Vad är det Paulus menar här? Paulus var en förföljare mot kristendomen men fick vända om och bli frälst. Paulus gav upp allt för att lära känna Kristus. Vänner, familj, politisk övertygelse och mycket mer. Målet att göra allt han kunde för att bli lik Kristus och att följa honom resten av livet var det Paulus ville.

Paulus visste att hans liv på jorden snart skulle vara slut, men han trodde på uppståndelsen. Vi bör se honom som ett stort föredöme, löpa loppet till slut som han gjorde, han hade ett mål.

…..Paulus hade vaktat kläderna åt Stefanos, den förste kristne martyren (Apg 7:57-58)….. Vi har all gjort sådant vi helst vill glömma…. Men om vårt hopp är Jesus Kristus kan vi glömma vår skuld i det förflutna och se framåt mot det som Jesus vill hjälpa oss att bli.

Väx till i kunskapen om Herren och koncentrera dig på ditt förhållande till Jesus. Du är förlåten. Gå vidare i tro och lydnad. Livet blir meningsfyllt

Bibelns evangelier hade på denna tiden inte blivit skrivna och därför bad Paulus Filipperna att följa hans eget exempel. Paulus visste vem han själv var och detta är bevis på hans karaktär.

Läs alla breven av Paulus och du skall se en man som aldrig någonsin backade för något. Breven är: Romarbrevet; Korinthierbrevet; (1 och 2) Galaterbrevet; Efesierbrevet; Filipperbrevet; Kolosserbrevet; Thessalonikerbrevet; (1 och 2) Timoteusbrevet (1 och 2); Titusbrevet; Filemonbrevet. Du får en underbar läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.