Barn / se dem, älska dem, värna om dem

cutie14.gif

Hur kan någon låta ett barn lida? det är något som jag aldrig kommer att begripa. Så länge jag lever kommer jag aldrig att kunna fatta varför barn skall få uthärda så mycket ont som de faktiskt utsätts för. Varje timme plågas ett barn svårt…. Vad har barnen för rättigheter? Det finns något som heter instanser, Barnkonvention… det finns många ord på saker som inte fungerar.

*******

Senast idag har jag läst om ett barn som varit nära att dö. Denne pojke höll på att få sitt liv släckt av en skolkamrat. Jag mår illa av att se och höra detta. Vad hände egentligen? Jag behöver inte få reda på detaljer, det räcker att jag vet att ett barn mår dåligt. Det får mig alltid att må lika illa. Senast i dag läste jag om en liten flicka som tydligen utsattes för mycket grovt våld och våldtäkt. En liten tjej… En liten pojke…

*******

Jag är upprörd och ledsen och förtvivlad. Det måste få ett stopp allt detta oerhört snuskiga och fruktansvärda som händer. Det får räcka nu, det är nog.

Jag kan ingenting göra…Jo jag kan vara en vuxen person som SER, jag kan reagera i simhallen, på bio, i affären, på zoo, överallt där jag är kan jag försöka vara en vuxen med pondus. Jag kan be för världens alla barn, om ett mer humant samhälle, att alla tar sitt ansvar, och att det sker en förändring i människors hjärtan. Regler, paragrafer och annat måste ändras. Ta bort de människor som sitter i fel positioner och låt det finnas människor på posterna som begriper någonting.

*******

Det finns oerhört många och oerhört icke kompetenta personer i vårt samhälle som är duktiga på att inte kunna se och höra. Antingen vill de inte eller också är de fega eller de fullständigt befinner sig i en annan värld, jag vet inte, jag vet bara att det är fruktansvärda fel begångna.

*******

Ja sorgen är stor över alla dessa barns sorg och ensamhet.

*******

Vi skall gå in i barnens värld och hälsa på och eventuellt stanna där ett tag. Vi ska stå för förståelse och trygghet. Tala med dem, lyssna på dem, SE dem. Stärka deras mod, ge dem kraft och tillförsikt och glädje. Berömma dem och göra dem glada. Ge dem riktlinjer, principer, mjukhet, skratt, respekt och mycket mer…….

img019141.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.