Evangelium/ Under..Mirakel

jesuspencilart2.jpg

(På grund av driftstopp i datatekniken har det varit lite tomt med skrivandet denna veckan, nu hoppas jag att jag är tillbaka i cybern och fortsätter med…)

Jesus. Under och tecken och mirakel har Jesus sagt skall följa dem som tror. Jag tror, alltså kommer jag att få se ännu mer av hans frid, kärlek, tecken och under.

Johannes evangelium börjar med att tala om Gud som Skaparen och att Kristus fanns i hans Ord från början. Johannes Döparen vittnar om Jesus och döper honom. Jesus går ut och skall börja sin gärning på jorden, lärjungar får han och…

Joh 2:1-12 Jesus gör vatten till vin.
…Två dagar senare var Jesu mor Maria gäst vid ett bröllop i staden Kana i Galileen, och Jesus och hans lärjungar var också inbjudna. Mitt under bröllopsfesten tog vinet slut. Maria gick då till Jesus och berättade det för honom. “-Varför kommer du och säger det till mig? svarade han. Än har tiden inte kommit då jag ska träda fram offentligt.”

Trots det sa hans mor till tjänarna:

“Gör precis som han säger.”

I huset fanns sex stora stenkrukor. De användes vid de judiska reningsceremonierna och rymde omkring hundra liter var. Jesus bad tjänarna att fylla dem med vatten. När detta var gjort sa han:

“Häll upp lite och ge det till hovmästaren.”

Hovmästaren smakade på vattnet som nu hade förvandlats till vin. Men eftersom han inte visste varifrån det kom- bara tjänarna kände till det- kallade han på brudgummen.

“Det här är ett utsökt vin”, sa han. “Du gör minsann inte som alla andra. I vanliga fall serverar ju värden det bästa vinet först, och när alla så småningom är belåtna tar man fram det sämre. Men du har sparat det bästa till sist.”

Med detta under i Kana i Galileen visade Jesus för första gången offentligt sin gudomliga makt, och det gjorde att hans lärjungar trodde att han verkligen var Messias. Efter bröllopet gick Jesus till Kafernaum för att vara tillsammans med sin mor, sina bröder och lärjungar under några dagar.

*

Ett under med vattnet som förvandlades till vin. Lärjungarna trodde när de såg undret. Miraklet i sig visade Jesu makt över naturlagarna.Men det beredde också vägen för hans fortsatta verksamhet. Han talade med auktoritet, hade alltid människors bästa för ögonen och var i personlig kontakt med dem. Detta var en demonstration av Guds kraft….

fire21.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.