Terror /Trovärdigt hot mot USA?

 

Tio år efter 11 september
Hot om terrorattack anses “trovärdigt”
Myndigheterna i USA fruktar ett terrordåd mot New York eller Washington inför tioårsminnet av 11 september-attackerna. Hotet betecknas som “trovärdigt” skriver Fox News och Reuters.

Det har tidigare varit känt att USA fruktar att al-Qaida ska slå till mot landet under tioårsdagen av attackerna den 11 september 2001 men hittills har ingen officiellt velat medge att hotbilden också varit påtaglig. Sent på torsdagsnatten fick såväl nyhetsbyrån Reuters som Fox News uppgifter från anonyma källor inom den amerikanska administrationen som sa att hotet nu betecknades som “trovärdigt”.

“Vi har vidtagit, och kommer även i fortsättningen att vidta, alla åtgärder som krävs för att avvärja alla hot som kan förekomma. Vi fortsätter att mana det amerikanska folket att förbli vaksamma under helgen”, skriver departementet för inrikes säkerhet i ett uttalande via nyhetsbyrån AFP.

En högt uppsatt amerikansk myndighetsperson säger till Fox News att hotet är “specifikt nog för att skapa oro” och att myndigheterna just nu gör allt de kan för att hitta ledtrådar.

President Barack Obama har informerats om hotet och såväl FBI som departementet för inrikes säkerhet har under torsdagen utarbetat en bulletin som ska skickas ut till de polisiära myndigheterna runt om i USA.

När Usama bin Ladin sköts till döds i Pakistan tidigare i år hittade de amerikanska militärerna som slog till mot hans hus dokument som diskuterade ett möjligt terrorangrepp på årsdagen av 11 september-attackerna.

4 thoughts on “Terror /Trovärdigt hot mot USA?

 1. Det här du skriver är intressant, verkligen, men jag undrar hur många som tänker så som du/vi? Säkert inte många.
  Jag är inte så kunnig i allt detta men det finns ju funderingar. Jag tror att vi människor är väldigt blinda/och jag tror att vi är grundlurade, vi ska helt enkelt inte se detta spel som spelas framför våra ögon.
  Jag tror inte på den oficiella förklaringen till händelsen, hur många gör det? när dog han egentligen? Varför inte mer frågor om det och om hans s k begravning? Ok det tillhör historien nu men det är en mycket märklig historia, precis som så mycket annat i den vägen. /Maria

 2. Kejsarens nya kläder – alla ser kejsarens kläder, men bara barnen fattar att kejsaren är naken.

  Tror vi på Usama Bin L så kanske vi borde ha lyssnat till vad han sa om amerikanska imperiet.

  Usama jagats i 10 år utan att varit på FBI:s lista över möjliga terrorister.

  Ormen sköter logiken här – om ingen begriper vad propaganda och hur det omstörtar ett samhälle så kanske det beror på att vi inte insett att propaganda också finns i västvärlden och betalas rejält för!

  Hur kan propaganda få finnas i demokratier…Frågan är rätt lustig, eller hur?

  Alltså hävdar vi som är uppfödda på demokratin att allt som ifrågasätter vårt samhälle är en konspirationsteori eller fantasier.

  Tror vi på den officiella förklaringen så kanske det vore bra att förklara med bevisledning vad som hände på 9/11 och tio åren fram till nu? Historien är rätt osannolik om man nu ska tro Cheney och Bush om saken just i det här fallet!!

  Bin Laden var från början anställd av CIA för att skjuta på ryssarna i Afghanistan och fortsatte säkert vara en “propagandaresurs” ända fram till han dog 2001 eller 2011, eller hur det nu var?

 3. Ja jag är också tacksam för svar på den fråga som många många ställer, både angående attacken, vem är Bin Laden och hur dog han? Är han död och när dog han?Var det han som iscensatte detta som skedde? Är man säker på det? nej det tror jag inte alls.
  Hur kunde dessa skyskrapor brinna ner/störta ner i grunden…..Kan någon glömma den chocken som detta medförde? frågor frågor. Varför inga svar.
  Länken du ger är intressant och många filmer på Youtube är just intressanta för människor söker svar, på denna fråga som ingen lyckats svara på. Är det terror från terrorister eller från vad? Vad kan komma att ske de närmaste dagarna /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.