… Upp.boken/Filadelfia. Upp 3:7 Davids nyckel

 

Filadelfia hade grundats av Pergamons invånare. Staden låg i gränstrakterna till Mindre Asiens högplatå och var som en port till detta område. Den höll omgivningen fri från påverkan av andra folkgrupper och förde in grekisk kultur  och det grekiska språket. År 17 e Kr förstördes den av en jordbävning och efterskalven hade gjort människor så oroliga att de flesta bor utanför stadsgränsen.

*
*

Davids nyckel (Upp 3:7) är en symbol för Jesu RÄTT att inbjuda till sitt kommande rike.

*

När dörren dit väl är öppnad går den inte att stänga – frälsningen  är garanterad. Om den stängs kan ingen öppna den – DOMEN är säker.
Rev 3:7  Och skriv till Filadelfias församlings ängel: “Så säger den Helige, den Sannfärdige, han som har ‘Davids nyckel’, han som ‘upplåter, och ingen kan tillsluta’, han som ’tillsluter, och ingen upplåter’:

*

And to the angel of the church in Philadelphia write; These things saith he that is holy, he that is true, he that hath the key of David, he that openeth, and no man shutteth; and shutteth, and no man openeth;/ King James Bible

Gud var nöjd med Filadelfia. Gud skulle belöna dem för deras trofasthet. Gud vill att vi ska vara trofasta, Gud säger att det är vad vi ÄR i lydnad som betyder  något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.