Terror /Israel

th_awwwlily2.jpg 

Det pågående kriget i Israel är naturligtvis mycket mycket omdiskuterat överallt. Jag försöker ge  förklaringar till varför jag är en av dem som anser att Israel är Guds land. Länken där nedanstående kommer från: http://www.tidenstecken.se

 Herbert Hillel Goldberg i Trons Värld 2006-06-29:

3 Mos. 25:23: “När ni säljer jord, skall ni inte sälja den för evig tid, ty landet är mitt. Ni är ju främlingar och gäster hos mig.”

– Vad Herren säger är att vi inte ska ge iväg landet. Vi har inte rätt att göra det, för landet är hans. När omvärlden talar om att vi ockuperat palestiniernas land stämmer inte det. Hur kan vi ockupera land som vi aldrig någonsin har vare sig sålt eller avstått ifrån? Något palestinskt land har aldrig funnits.

– Det så kallade Palestinamandatet som Storbritannien förvaltade efter 1917 omfattade 120 000 kvadratkilometer. Av detta gavs 80 procent bort till araberna när Transjordanien bildades 1922, ytterligare ett land som aldrig tidigare funnits. Här bor dessutom majoriteten av de så kallade palestinierna. Så en tvåstadslösning finns redan. Vad omvärlden vill är att det lilla land som blev kvar efter delningen 1922 ska delas en gång till.

– När FN 1947 sade ja till en judisk stat enligt FN:s delningsplan, sade hela den arabiska världen nej, och startade istället ett anfallskrig mot den pånyttfödda judiska staten. När då Transjordanien lade under sig Judeen, Samarien och östra Jerusalem var det däremot fråga om en ockupation.

Kent Edlund i Trons Värld 2006-10-19:

– På 1970-talet var Anwar Sadat modig nog att bryta med fiendskapen och söka fred med Israel. På 1990-talet gjorde Jordaniens kung Hussein detsamma. Men palestinierna tycks sakna samlande ledare som kan göra det. Arafat hade chansen år 2000 när han hade att säga ja eller nej till ett fredssamtal som skulle ge palestinierna en egen stat på Västbanken och Gazaremsan. Men istället utlöste han den terrorvåg som pågår än i dag.  ….

*I helgedomen är du för att möta ditt folk, den ensammes suck hör du och hans ordlösa längtan möter du.* B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.