Terror /Hamas

Escape from Hamas

http://missionxp.webblogg.se/index.html

… är titeln på en dokumentär (43:58 – nedan i sex delar YouTube) om MOSAB HASSAN YOUSEF. Han är son till shejk Hassan Yousef, en av grundarna och ledarna i Hamas. Storyn om Mosab, 32, ger en insiders kunskap både om organisationen Hamas och om islam.

Uppväxt de första 20 åren i Ramallah. 1987 startar intifadan. Mosab är 10 år. Hans liv då är fotboll på kyrkogården & stenkastning under intifadan. Hans pappa Hassan Yousef lät Mosab ofta följa med på resorna och Mosab lyssnade på talen och predikningarna. Han lärde sig tidigt om fienden Israel. “Jag älskade Hamas, för jag älskade min far.” Han blir snart ledare för Hamas ungdomsorganisation som den brinnande muslim han är, dessutom sin fars son. Han blir studentrörelsens ledare. 1993 träffades Arafat, Rabin och Clinton i USA, något som Hamas motsatte sig. 1996 eskalerar självmordsbombningarna.

Mosab i Megiddos fängelse

Satt 18 månader i Megiddo. Hans övertygelse var att Hamas och islam var lösningen för Palestinas folk. Under 3 månader sitter han ensam i en liten cell. Såg solen en gång under 90 dagar. I varje fängelse finns Hamas organiserat, där man torterar och dödar andra hamasanhängare. Om du duschar 5 minuter längre än normalt, så misstänks hamasmedlemmen för att ha kontaktat israeler. Vad händer? Tortyren kan bestå av att nålar sticks under naglarna och man vägrades sömn under veckor. I samma fängelse i Megiddo då fanns också Mosabs farbror som var en av medfångarnas torterare. Att Mosab hade Hamasledaren Hassan Yousef som far och en farbror som en annan av Hamas ledare, gjorde att Mosab klarade sig från tortyr i Megiddo.

Det Mosab ser av hur Hamas behandlar varandra inbördes får honom att börja tvivla på organisationen.

Förvandlingen

Den brinnande muslimen Mosab blir inbjuden till en vän i Jerusalem. Där förvandlas han. Hans vän läser ur Bibeln. Nu börjar han läsa Bibeln. Ordet som träffade Mosab var de tre orden: “Älska din fiende”. Det förvandlade hans liv. Han hade aldrig hört något sådant förr.

Dessutom började han studera islam på nytt i hemlighet hemma i Ramallah. Det var en mental konflikt varje dag detta att hålla det inre livets förvandling för sig själv utan att någon skulle upptäcka det. Han fann att i islam fokuserade man på en enda sak. Beroende på situationen. Om det var krig så gällde Jihad etc. Islam är en bipolär religion. Koranen motsäger sig själv. Islam är en drog. Koranen är inte Guds ord.

Från Ramallah till San Diego

Mosab tvingades att lämna Ramallah. Kommer till San Diego. Hur kunde han komma in i USA? Han var ju en av Hamasledarnas son. Han åkte in på turistvisum. Hur kunde han tillåtas? Inga svar ges av naturliga skäl.

VISIONEN Många muslimer kommer att utmanas. Utmaningen nu för Mosab är att han lever under dödshot när det kommit ut bland muslimer att han lämnat islam. Al Qaida anklagar Hamas och om Mosab säger man: “Var och en som byter ut sin religion – döda honom” Själv säger han: “Jag vill inte dö. Jag vill leva. Jag vill tjäna Jesus min Herre.” När Mosab lämnade sin familj sa han till sin far Hassan Yousef: “Du är långt från islam. Men du är mycket nära kristen tro”. Vad sa han? “Han grät.” Mosabs vision är att föra sitt folk till sann äkta tro, den som förvandlat hans eget liv.

Islam håller på att kollapsa inifrån. Ger inga svar. Islam förvandlar inte till det bättre. Om 10 år är det över med islam. SE länken längst upp på sidan: Mission XP

  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.