Sanningen om Jesus. Förstå och acceptera. Tillbaka-blickar

 

Ros Maria

 

 

Sanningen om Jesus var inte mer populär på Paulus tid än idag, men det kan inte hindra den från att nå fram till mottagliga människor. Påståendet att Jesus var Gud gjorde judarna ursinniga, och det var också därför de dömde Jesus för hädelse.

Trots detta har många judar blivit kristna (1 Kor 1:24). Romarna reagerade också på Jesu gudomlighet eftersom de tillbad kejsaren som gud. Trots detta fanns det troende till och med i  kejsarens palats (Fil 4:22).

Grekerna blev också irriterade. de menade att gudomlighet inte kunde ha kontakt med det simpelt mänskliga. Men många greker kom till tro (Apg 11:20-21).

Den djupa sanningen att Jesus i samma person förenar både gudomlig och mänsklig natur har aldrig varit enkel att förstå och acceptera, men trots detta tas den emot dagligen av  människor som kommer till tro. Är du med bland dem som har tagit emot detta livsförvandlande budskap?

När jag själv tittar tillbaka och ser på vad som skett i mitt liv ser jag den där jätteprocessen, d v s lärande och växandet som en underbar men svåår tid. Inte är man fullärd inte, men man ser ju att man kommit en bit på den vägen som Jesus ville vi skulle gå. TACK JESUS att jag fick bli frälst!! Vilken omåttlig kärlek och nåd det är  som jag fått.

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.