Gud står vid vår sida, om vi vill det. Han får oss att tappa den mask vi har på oss

 

Foto Maria

Foto Maria

Ser du, precis som jag, att ärligheten försvinner mer och mer? Visst har det varit så i alla tider, man kunde inte hålla tand för tunga och inte förstå att tala sanning…men det blir allt värre med osanningar. Om det är något vi verkligen borde ha med oss under vandringen genom livet så är det godhet och ärlighet. David ville att dessa egenskaper skulle vara ett skydd för varje steg han tog. Vi ska inte kämpa i ensamhet och på egen hand försöka komma in i Guds eviga rike.
Gud står vid vår sida, om vi vill det. Ärlighet är att våga vara den man verkligen är, att inte förställa sig eller gömma sig bakom en mask. Ju mer man går med Gud desto mer faller masken av. I Psalmerna kan man läsa hur man brottas med svåra saker och hur Gud är med i allt.

*
Ps 25:21 Låt oskuld och ärlighet bevara mig, ty jag hoppas på dig.

*

Ords 12:17 Den ärlige talar sanning, ett falskt vittne bedrar.

*
Mika 7:2 De fromma är försvunna från jorden, ingen bland människorna är ärlig. Alla ligger de på lur efter blod, var och en vill fånga den andre i sitt nät.

*

Matt 22:16
De sände till honom sina lärjungar tillsammans med herodianerna, som skulle säga: “Mästare, vi vet att du är ärlig och ger en rätt undervisning om Guds väg* och inte tar parti för någon utan behandlar alla lika.

De höll Jesus under uppsikt och skickade ut några för att vakta på honom. Dessa skulle låtsas vara ärliga och söka få fast honom för något som han sade, så att man kunde utlämna honom åt överheten, åt landshövdingen.

 

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.