Sanningar om Jehovas vittnen

jesus-is-lord.jpg

Det florerar en hel del osanningar. Då menar jag om vad Jehovas vittnen sprider för osanningar, det är väl dags att klargöra en del saker.

Jag är ingen expert men sunda förnuftet kan ju tala om för mig och andra att det inte står väl till med deras “lära”. Den är för det första påhittad av en man vid namn Charles Taze Russell,f 1852, död 1916. Vad säger då deras lära? Jag tar upp en del saker här:

*Den kristna läran om Gudomens treenighet förkastas av JV såsom varande “en satans uppfinning, som det kristna prästerskapet anklagas för att vara upphovsmän till, och den kallas oförnuftig och falsk.

JV skriver: “Han var en Gud, men icke alls den allsmäktige Guden.” Här framgår det att de numera tror på t v å Gudar i alla fall. Men de erkänner icke Jesus vara en gudomsperson så som Bibeln lär.

*När Jesus Kristus kom till jorden, kom han enbart som människa.”      JV förnekar det gudomliga elementet vid Jesu människoblivande.

 Bibeln säger oss att:

Kristus i utvärtes motto befanns vara “såsom en människa”, (Fil 2:7), men samtidigt att gudomens hela fullhet bodde i honom lekamligen, (Kol 2:9)

*Kristi Gudom: JV förkastar Bibelns lära om Kristis Gudom:

“Sonen är icke lika i makt och härlighet med Fadern.” “Jesus var icke någon gudamänniska”. Så står det i deras böcker.

DU KAN LÄSA I följande bibelställen om att KRISTUS ÄR en gudomsperson:

Rom 9:5; 1 Joh 5:20; Joh 1:1. Detta kallar JV för djävulsdyrkan, för att vi gjort en “människa” d v s Jesus till Gud. På en bild i deras böcker visas några kristna som knäböjande tillber vid ett altare. Under bilden står det: “Avgudadyrkan”, Dräpen avgudadyrkarna!”.

Vår skrift dvs BIBELN, lär emellertid att Jesus Kristus var Guds Son redan före världens begynnelse. Läs därför: Ps 2:7, 45:7; Joh 3:16; Kol 1:15; Joh 1:1-14 m fl.

*Kristi självexistens:

Åter och åter poängterar JV, att Kristus är ett “skapat” väsen.

Detta påstående står i rak strid mot Bibeln, som säger, att Jesus är “född”, “förstfödd före allt skapat”, (Kol 1:15) Han står över det skapade, ty “genom honom har allt blivit till (Kol 1:16, 17; Joh 1:3). Han är SKAPAREN. – icke någon skapelseprodukt.

Därför äger han- till slillnad från skapelsen – “liv i sig själv” (Joh 5:26), d v s sk självexistens, och “gör levande, vilka han vill.” v 24.

Ja nu får du läsa bibelställena och se att JV inte kan ha rätt i det de säger. Är du en troende behöver du knappast läsa detta inlägg, men jag tar med denna information från Folke Thorells bok: Lögnprofeter,   för jag anser att människor inte skall komma in i JV:s sekt. Jag återkommer i ämnet.

2 thoughts on “Sanningar om Jehovas vittnen

 1. Hej Yonna, ja här finns mycket information, och det behöver man ju. Att Jesus är Gud har jag skrivit om på många ställen här på sidan. Du kan finna i Joh 1:1 att Jesus fanns till innan världen skapades. Guds eviga ord- Kristus.
  Kristus sitter nu på Faderns högra sida, eftersom han är uppstånden från döden. Den helige Ande är Jesus på jorden, eftersom Jesus skulle/skickade oss en annan hjälpare.
  Om du tittar i kategorierna till höger på t ex Det finns bara en Gud så har jag skrivit om det där och på andra ställen, du kan också söka i den lilla rutan uppe till höger.
  Gud Fader och Sonen och den helige Ande är ett.
  Hälsn f Maria du kan när du vill sända en fråga och jag vill svara dig.

 2. Hej…
  Blev lite intresserad av vad som stod här…
  Mycket information!
  Jag har läst bibeln och kom på ett skriftställe som berör lite av detta.
  Om det här med att Jesus är skaparen, vad jag förstår alltså att gud och Jesus är samma person. Men när Jesus blev döpt som det står om i bibeln så hördes ju en röst från himlen som sade detta är min son… Om han är en kan han väl inte vara på samma ställe? Bara något jag kom att tänka på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.