Det finns bara en Gud/Förnekelse

 

his21.gif   Halleluja, jag har hittat hem!

Varför låter människor ett helt liv gå, innan de tar emot Gud i sitt hjärta? Varför leker de kurragömma med Gud? Varför bedrövar de Herren med att förneka hans närvaro?

Att leka kurragömma med Gud kan bara sluta på ett sätt. Gud kan se igenom oss, Gud kan se igenom träden vi gömmer oss bakom! När en storm är i antågande och vi är rädda för blixten, gömmer vi oss bakom ett träd? Vi måste tänka på att blixten kan slå ner! Och vi letar efter en plats i skogen, där vi kan gömma oss?

“Och de hörde Herren Gud vandra i lutsgården, när dagen började nalkas. Då gömde sig mannen med sin hustru för Herren Guds ansikte bland träden i lustgården.” /1 Mos 3:8/

Så var det för Adam och Eva, de första människorna, de gömde sig för Gud. De flesta av oss tycks tro att Gud är överallt, men ändå lever vi som om han inte fanns någonstans. Det är synd.

När vi blir smärtsamt medvetna om denna synd bör vi ropa: “Mot dig allena har jag syndat och gjort vad ont är i dina ögon.” /Ps 51:6/

Då kanske vi fattar: Jag gömde mig för dig, Herre, jag nonchalerade dig, men dina ögon såg mig.

Bestäm dig för att vara ett barn till Gud, gå in i hans famn, och stanna där, för att behaga honom. Omfamna honom istället för att förneka honom. Du ska veta att du förr eller senare kommer att möta honom, varför inte nu då, med ett villigt hjärta?

“Dock, jag, Herren, utrannsakar hjärtat.” /Jeremia 17:10/

7 thoughts on “Det finns bara en Gud/Förnekelse

 1. Tack Kyllikki Jag är så glad att du är glad och nöjd, det är svårt att göra alla nöjda, men jag tror att Gud leder i texten.
  Gud är stor och underbar och mäktig, detta måste jag ju säga…
  Kramis f Maria

 2. Hej Maria!
  Di sida är verkligen underbar och så mycket som jag har lärt mig och hit vill jag komma varenda dag,till en kärlekens och fridens oas i våran onda värld! Tack kära Maria för att du skriver och delar med dig det som du fått från Gud!
  Kram Kyllikki

 3. Hej vännen. Jag är så glad att du kommer in och läser, och jag försöker att skriva det som Herren visar på.
  Önskar dig en underbar vecka! Bless!/Maria

 4. jag håller med karin, du skriver så vettiga saker, forstsätt! jag läser alltid när jag hinner 🙂

 5. Hej Karin Jag är glad för din kommentar och hälsning. Det är inte alltid lätt att skriva så att alla får något till sig eller blir glada o nöjda, jag kan bara skriva det som Gud lägger på mitt hjärta, och som han har lärt mig och lär mig.
  Jag är glad att du trivs här på sidan och vill vara med i fortsättningen och läsa.
  Gud är evig och god och underbar och jag älskar honom.
  Gud välsigne dig! och håll dig kvar på den smala vägen.
  Kram f Maria

 6. råkade skriva fel mejladress alldeles nyss så jag skickar min kommentar en gång till.
  Går in på denna sida varje dag och läser dina inlägg, du skriver så bra och det berör verkligen. Tack för dina kloka ord, dom behövs verkligen. Mycket uppmuntrande läsning, ser fram emot kommande inlägg.
  Gud välsigne dig
  Kram/Karin (alias humlan)

 7. Går in på denna sida varje dag och läser dina inlägg, du skriver så bra och det berör verkligen. Tack för dina kloka ord, dom behövs verkligen. Mycket uppmuntrande läsning, ser fram emot kommande inlägg.
  Gud välsigne dig
  Kram/Karin (alias humlan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.