Relationer /Relation med Jesus/Petrus

 

http://www.dn.se/kultur-noje/friheten-krymper-pa-internet-1.827300

Friheten krymper, på alla möjliga och omöjliga sätt så krymper vår frihet. Läs ovanstående länk. Detta är bara ett av dem.

I 2 Petrus brev kan vi läsa varningar. Det är det sista brevet från Petrus, han skulle kort därefter lida martyrdöden för sin tros skull. Vi kan nog inte fatta hur svårt de hade det på den tiden, för vi förföljs ju inte för vår tro här i Sverige och vi får inte lida martyrdöden. Inte ännu. Men det kommer sådana tider och bibeln vill uppmuntra oss att stå kvar i tro, genom alla omståndigheter och tider.

I Petrus 2 brev varnar Petrus från en fara “inifrån”, dvs självbelåtenhet och otro. Därför måste den troende hålla fast vid Guds ord, vid sin tro, hålla fast vid sanningen och det som är hot mot sanningen.

Kort sagt, vi måste hålla oss nära Kristus Jesus och ära honom. Bibelställen som handlar om detta och mer får du här:

2 Petr 1:10 säger: *Jag ber er, mina kära bröder, att ni fattar ett klart beslut om att ni vill vara bland dem som Gud har kallat och utvalt, för då ska ni aldrig falla och gå förlorade. Och Gud ska öppna himlens portar för er och ge er fritt tillträde till vår Herres och Frälsares, Jesu Kristi, eviga rike.*

Och i 2 Petr 1:16 kan du läsa: *Det var verkligen inga sagor vi berättade för er om Herrens, Jesu Kristi kraft, och att han ska komma tillbaka. Jag har med egna ögon sett hans glans och härlighet.* Detta bibelställe kan du också läsa i (Matt 17:1-8, Mark 9:2-8; Luk 9:28-36) och dessa talar om vittnesbörd om Jesus Kristus.

I 2 Petrus 2:10-11 kan du läsa om att man redan då skämtade om en andlig värld och hånade Gud: *Han är särskilt sträng mot dem som följer sina egna onda drifter, och mot dem som är stolta och oresonliga och inte drar sig för att håna Gud den Högste i all hans härlighet. I sin fräckhet visar de ett förakt för andemakter, som inte ens änglarna från sin höga position skulle uttala sig nedsättande om inför Herren*

Så gör bara dårar, och de kommer att bli överbevisade om sina misstag, för Jesus kommer att komma tillbaka i härlighet. Det är också ett faktum att Satan kommer att lura de godtrogna och självbelåtna kristna och de otroende över på sin sida. Nu förstår du att det behövs varningar.

Petrus skriver också i Kapitel 3:1-13 om varför Jesu återkomst dröjer. Jag tycker att ni skall ta er tid att läsa 2 Petrus och ta till er vad han skriver om de sista tiderna och om de olika varningar han ger.

*Att känna din kraft, att höra ditt tal, att dela ditt kors är hela mitt val.* /E Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.