Gud i samhället /Ta emot frälsning

 

Hur är det idag egentligen? Är det så att för att vissa ska leva i lyx och överflöd så får andra lida? De orden påminner om vad Gud säger i sitt ord.

Han säger i sitt ord att vi inte ska falla så djupt för frestelser och habegär att vi utnyttjar andra för att få allt själva. Gud är rättvis och hans ord ska för alltid bestå. Detta vet inte alla och de vet inte heller att Gud har kontrollen och att han ser och hör allt.

Han ser vad dessa fallskärmar och bonusar hit och dit ställer till i samhället. Gud ser dessa orättfärdiga människor och deras felaktiga beteende. Det finns oerhörda mängder med människor som bara vill roffa åt sig. Herren säger :

*Jag såg till att era magar blev tomma, säger Herren, men det hjälpte inte. Ni ville inte vända om till mig.

Jag lät skörden bli förstörd genom att hålla regnet borta ända till tre månader före skördetiden. Jag lät det regna i en stad men inte i en annan. När det regnade på ett fält, var det alldeles torrt på ett annat. Folk kom från många håll för att dricka vatten i den stad där det hade regnat, men det fanns aldrig tillräckligt med vatten. Och ändå återvände ni aldrig till mig, säger Herren.* Från Amos 4 kap.

 ….Vi vet att man numera gör etanol och andra bränslen till bilar, på sådant som växer och skulle ha varit till mat …..Det är inga bra tider vi lever i nu, för det är en skam att människor inte ser vad som håller på att hända. Sverige som haft det så bra i så många år, ser nu plötsligt att något håller på att hända som de inte förstår.

Jag skulle vilja att de fattade att de måste börja vända sig till Gud och att de vänder om och tar emot Jesus. Det är hög tid för det.

*Tack för tillfället som gavs. På nådens villkor var det – den barmhärtige såg mig.* /B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.