Bibeln /Judas brev. /Ifrågasätta tro..

 

 

Kan man egentligen ifrågasätta bibelns trovärdighet? Kan man verkligen tro att bibeln är en lögn?

Kan man verkligen inbilla sig att Gud inte finns?

Eller kan man inbilla sig att Gud finns?

Det är så många sådana idéer och tankar hos människor, och människor tycks väldigt förvirrade utav att inte veta säkert vad de ska tro eller tycka. Det står i JUDAS BREV 1:3 att man inte kan ifrågasätta Bibelns trovärdighet utan om man gör det så ifrågasätter man ju sanningen om Jesus Kristus och frälsningen. Ja det är precis så som människor gör idag, de ifrågasätter, Men Bibeln berättar sanningen, den sanning som inte alla vill höra..

Bibeln är inspirerad av Gud. Den troende vet att Bibeln är sann, den troende vet att Jesus Kristus dog för oss alla. Så på den punkten är det så att den som fått frälsningen, den VET att bibeln är sann. Men för den som fortfarande misstror Guds ord och som inte vill bli frälst, den går i mörker.

Judas brev berättar för oss om att det är nödvändigt att vara vaksam, ständig vaksamhet, för att vi ska bevara vår tro. Vi ska också försvara tron och föra den vidare. Och det är ju just det vi gör då vi vittnar om Jesus och skriver och ritar och pratar om Jesus, kort sagt vi evangeliserar så gott vi nu kan, och med den helige Andes hjälp så blir det väldigt bra, ja det blir så som Gud tänkt och så som han tänt våra hjärtan, om vi lyssnar och lyder.

Judas skriver vidare att vissa ledare underminerar tron hos andra människor och det anser jag vara sant i dessa tider, ja, så har det ju alltid varit, men det är väl väldigt tydligt nu förtiden. Att leda andra bort från sanningen är fruktansvärt. Judas varnar också för avfall från tron, och då tänker jag på vad som händer i dagsläget. Det är oerhört många som inte vill tro längre, som lämnar sin tro, och man kan undra vad det beror på. Ingen näring? Ingen mat? (Guds ord).

Apostlarna skrev ner orden i bibeln så som Gud lade dem hos dem, för att användas av brinnande hjärtan. Judas 1: 17-20 säger: *Kära vänner, kom ihåg vad vår Herres, Jesus Kristi apostlar berättade för er. De brukade säga, att det i den yttersta tiden ska komma människor, vilkas enda mål i livet är att på alla upptänkliga sätt söka egna njutningar. De orsakar motsättningar och har världens ande i sig, inte den helige Ande som bor i er.* Nej världens människor är njutningslystna och vänder sig ifrån Gud, och det är en sorg att se, likadant var det då Judas levde. Och på dessa år som gått sedan dess, så kan man säga att världen blivit uppochner.

*

*O, besinna vad det kostar. Överväg din sak i tid. Korset först och kronan sedan. Strid – och sedan evig frid.

/Lina Sandell-Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.