Radikala sanningar/ EKONOMI

  heartdp1.gifEkonomi! ja det pratas en hel del om ekonomi, i kyrkorna, församlingarna och i mötesserier..men vet vi egentligen vad Guds ord säger och vad Han verkligen vill för oss?

Det säges så mycket om hur välsignade vi kan bli för att vi “offrar” pengar till kollekten, men varför pratas det inte klartext?

Det vill jag veta och därför gräver jag vidare i Guds ord för att få veta Hans VILJA med människorna. Vi har många fattiga kristna i detta landet och många ger vad de inte har. En del går från sina villor o annat för att täcka församlingens skulder! är det rätt förfarande?

Nej det är det inte anser jag. Men man är så upptagen av att “göra rätt” så att man förbigår Guds ord på många sätt.

Vill du höra/läsa mer? OK, då tar vi ett stycke som handlar om VÄLSIGNELSE, och det handlar egentligen om att vi har fått ett “mantelbyte”….

*Ännu ett”mantelbyte” ser vi i 2 Kor 8:9 som lyder: “Ni känner ju vår Herres, Jesu Kristi, nåd, hur han “som var rik” likväl blev fattig för er skull, för att ni genom hans fattigdom skulle bli rika” – Är inte detta ett förunderligt byte? Du får Guds rikedom i utbyte mot din fattigdom. Detta är också en frukt av blodsförbundet.

Lägg märke till att ordet här inte syftar på andliga ting. Det talas faktiskt om pengar! De macedoniska församlingarna, som egentligen  var fattiga, hade blivit så överflödande i sin glädje, att de “mycket enträget bad om den ynnesten att få vara med om understödet åt de heliga!”.

 – Den som handlar så, känner sig inte fattig! Men det är inte bara frågan om att “känna sig rik”. Det står ju “att ni genom hans fattigdom skulle bli rika”. Det är ett faktum, att överallt där ordet om Guds rike har blivit förkunnat och mottaget, där har människornas levnadsstandard genom gått en glädjande förvandling.

Exemplen är alltför många för att behöva nämnas. Glädjens budskap för de fattiga ger inte bara tröst i bedrövelsen, utan också en REALISTISK standardförbättring så att man “av gott hjärta” kan ge rilkiga gåvor”, och “vara med om understöd åt de heliga”. och vad betyder nu detta : Läs vidare:

Bibeln lär oss, att det nya förbundets folk OCKSÅ ÄR ARVTAGARE TILL DET GAMLA FÖRBUNDETS VÄLSIGNELSER. Det gamla förbundets folk var inte födda på nytt och kunde därför inte erfara “alla himlens andliga välsignelser” – men de var mycket känsliga för alla jordiska välsignelser. Och Gud såg til att de fick sådan välsignelse. Det vet vi att i synnerhet Abrahams liv vittnar om. Gud löste hela problemen för hela folket under den 40-åriga vandringen genom öknen. 1 Mos 13:1-2 talar om att “Abraham var mycket rik på boskap och på silver och guld.” Men i detta sammanhang säges det också att han var obegränsat generös.

 När en tvist uppstod mellan Abrahams och Lots boskapsherdar, sade Abraham till Lot: “Inte skall det vara någon tvist mellan mig och dig..vi är ju släkt. Ligger inte hela landet öppet för dig. Då lyfte Lot upp sina ögon och såg att hela Jordanslätten var vattenrik överallt…nämligen som Herrens lustgård…så valde då Lot ut åt sig hela Jordanslätten”. 1 Mos 13:1-11

LOT valde åt sig efter ögonens begärelse- den SYNLIGA och Lättåtkomliga rikedomen. Men vi vet att han där till sist hamnade bland sodomiterna och med knapp nöd undkom den förbannelse, som följde på folkets synd. Om Abraham däremot sades det att “Herren har rikligen välsignat honom, så att han har blivit en mäktig man.” 1 Mos 24:35./

Gud skänkte alltsammans åt honom. Sådant kan GUD göra. Och han vill göra det med dem som GER HONOM SITT FULLA FÖRTROENDE. Varifrån tar han det? Från tjuven och rövaren!- “Ty mitt är silvret, och mitt är guldet, säger Herren Sebaot”. /Hagg 2:9/ Det är avsett för hans familj på jorden. Men TJUVEN och RÖVAREN har fått lägga beslag på det mesta och har fördelat det på sina egna tjänare, så att penningbegäret blivit “en rot till allt ont”. /1 Tim 6:10/

HERREN VILL ANNORLUNDA! Han vill att hans silver och guld skall vara ett RÄTTFÄRDIGHETENS VAPEN MOT ALL FATTIGDOM OCH BRIST! HAN SÖKER sådana om är förvaltarskapets förtroende värda.

Även ibland Abrahams trosfränder fanns ju en, som valde fel rikedom och hamnade i olycka.

Det nya förbundets folk måste vara trogna GUDS avsikter med de MATERIELLA rikedomarna. Det finns INGEN GRÄNS FÖR VAD GUD VILL LÅTA PASSERA GENOM TROGNA FÖVALTARES HÄNDER. Det kan mycket väl vara dina händer!

 ” Gud är mäktig att i överflödande mått låta all nåd komma er till del, så att ni alltid i allo har allt till fyllest och i överflöd kan ge till allt gott verk. NI kan bli så rika på allt, att ni av gott hjärta kan ge allehanda gåvor, vilka..skall framkalla tacksägelse till Gud.” /2 Kor 9:8, 11/

Vad säger du om denna texten? Tror du på GUDS ORD? Är du villig att vara en människa som ser det som Gud vill se och GÖR det som Gud vill att du ska göra? Läs texten igen om du vill veta vad Gud har för dig i din situation. Bibeln är det ord du måste gå på och sluta att förvillas av predikanter som inte talar om vad som Guds ord säger, lär dig,gå på djupet i Guds ord och vet att han har något alldeles särskilt för Dig, för att du vill gå vidare, och för att  du vill ge till hans verk:              Väckelse.

OCH du måste ju rannsaka ditt inre och ta reda på/veta vad Gud vill för dig och HUR han vill använda dig., Detta får du reda på genom den helige Ande.

2 thoughts on “Radikala sanningar/ EKONOMI

  1. Ja här har vi haft åska idag och det har regnat rejält. Verkligen skönt när luften rensas, Ja vi ska vandra med Gud och se va HAN vill vi ska göra. Vi ska söka så finner vi,Halleluja för det! Ha en bra lördagskväll

    kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.