Att gråta äkta tårar /Bli ett Guds barn

 

jjsus1.gif

Profeten Jeremia grät, ja han grät mycket och ofta. För han ville lära Guds folk att olydnad leder till undergång. Han ville också visa att Gud lider, när hans folk lider. Det är ju precis så som det är idag. Gud lider då hans folk lider. Jeremia grät och vi som är Guds barn idag, vi gråter.

FÖR det finns så mycket av denna olydnad idag också. Gud vill visa oss all sin kärlek och dra alla människor till sig. Men ack, nej, de vill inte veta av honom.

Christer Åberg, som har bloggen/Hemsidan Apg29, har ett fint inlägg om att bli ett Guds barn, och där har jag naturligtvis varit och kommenterat, det kan man ju inte låta bli…om man är ett Guds barn. Folk som inte är troende tycker inte om inlägget, och det får stå för dem….

Men Gud gråter. För han vill ha alla människor på jorden till sina barn. Nu är det så att Christer Åberg har rätt i det han skriver, för de är inte Guds barn som inte tror på honom.Profeten Jeremias hjärta ville brista för han visste att hans landsmäns synd och själviskhet skulle orsaka dem mycket lidande.

 Den som är uppriktigt troende idag gråter också, jag med, för vi vet att detta landet kommer att skakas av Gud. Jag tror att Gud har fått nog av detta landets innevånares själviskhet och otro. Därför att vi kommer att skakas av Guds vrede så är det dags att människor blir upplysta av vådan av att inte tro. Jeremia grät av medkänsla och han hade omtanke om folket och visste hur Gud tänkte och ville. Det finns människor idag som inget hellre vill än att tala om Gud för andra, men de tillåts inte. Människor talar hellre om politik och om Humanismen som den ende guden.

 Gud har inte sagt sitt än, men det kommer. Gud är upprörd över folkets ständiga upproriskhet. Gud är mycket närvarande och han är bara en bön bort, detta tycker jag man borde tänka på, och gå från otro till TRO.

Den som är utan hopp skall veta att det finns hopp i Gud. Den som är övergiven skall veta att den kan vända sig till Gud. Den som är nedtrampad och tilltufsad av livet skall veta att det finns en Gud som vill komma dem nära i kärlek. Sådan är min Gud, och jag älskar honom av hela mitt hjärta, han har gett mig livet.

2 thoughts on “Att gråta äkta tårar /Bli ett Guds barn

 1. Hej Kyllikki
  Jodå du är uppriktigt troende, det tror jag visst. Men man behöver träning i att gråta också, visste du det? Jesus lär oss.
  /Kram Maria

 2. Hej Maria!

  “Den som är uppriktigt troende idag gråter också”

  Men då är jag inte uppriktig troende,eftersom det är mycket mycket sällan som jag kan gråta!

  Kram Kyllikki

  P.S Jag kan gråta för alla misshandlade djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.