Psaltaren i bibeln / Vad GUD begär!

Vad Gud begär. Ja så kan man kalla Psalmen 15 i Psaltaren, för Gud kallar sitt folk till ett heligt liv och i denna psalmen får vi tio riktmärken att jämföra oss med.Då  du läser psalmen så ser du hur samhällsstrukturer har ändrats/fallit och hur man INTE följer Guds vilja i att sträva efter helighet. Psalmen kommer här:

15:1-5:  *Herre, vem får bo i din hydda? Vem får dväljas på ditt heliga berg? 2. Den som vandrar ostraffligt och gör vad rätt är och talar sanning av hjärtat;  3. den som icke bär förtal på sin tunga, den som icke gör sin broder något ont och icke drager smälek över sin nästa;  4. den som aktar den förkastlige för intet, men ärar dem som fruktar HERREN; den som svär sig till skada, men ej bryter sin ed;  5. den som icke driver ocker med sina penningar, och icke tager mutor för att fälla den oskyldige. Den som så handlar, han skall icke vackla till evig tid..

Har du nu hunnit se i ditt hjärta hur människor gör idag? Ser du i vers 5 att man inte ska driva ocker med sina pengar? Ser du att man inte ska ta mutor för att fälla en som är oskyldig? Vad gör man idag? Man gör precis så som man inte ska. Det räcker att gå till regeringen i detta landet o andra länder för att se all orättfärdighet. Sådana människor är inte troende, nej, men jag hoppas de hinner att få tro på Gud.

Ser du hur Gud vill visa oss i sina bud (som man struntar totalt i) hur man skall leva för att få vara med honom? Eftersom människor är besatta av makt och pengar så far människor illa pga  de rikas beteende.

När vi mognar i tro så ser vi mer och mer den orättfärdighet och sturska ovillighet att lyda Gud. Låt oss leva upp till den standard som Gud väntar sig av oss!

Fler levnadsregler finner du i: Jes 33:15; 56:1; Mika 6:8, Hab 2:4; Mark 12:29-31.

4 thoughts on “Psaltaren i bibeln / Vad GUD begär!

 1. Visst är bilden fin Andreas, och texten handlar om dem som lyder Gud…hur många är de?
  Och jag kvittrar vidare här på sidan och sjunger om Guds godhet och nåd. Hälsn Maria

 2. Vilken rolig bild. Ser du att solen har röda kinder? Den rodnar kanske. Du ser ut som de där fåglarna Maria.

 3. Hej Janne, klok kommentar som vanligt från dig. Ja det är ett ojämlikt samhälle, omstörtande på mer än ett vis. Det är verkligen “VÄRLDEN” som styr, inte Gud hos människor, men det kommer en dag då Gud gör upp räkningen med dessa. Inte alltför avlägsen heller vill jag påstå.
  Vi får leva med Gud, varje stund och i evighet för vi har sagt JA.
  /Maria

 4. Vad man kan göra med ränta och ocker?
  Ett ojämlikt samhälle där människor har olika värde beroende på tillgångar och inkomster.

  Vad Gud vill?
  Att vi ska bry oss och förtrösta oss på Honom och inte falla för frestelserna som blir ofrånkomliga i världen styrd av pengar och inflytande.

  Vem får leva med Gud?
  Vi längtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.