De sista tiderna /Operera in chip?

Var fjärde tysk är villig att operera in ett chip i huden om det ger någon fördel. Det framkom vid en frågerunda på high-tech mässan CeBit i Hannoner i början av mars.
När företagsnätverket Bitcom gjorde en rundfrågning på hightech-mässan häpnade till och med branschfolket över villigheten att operera in chip om det kan ge fördelar. Det kunde handla om så banala saker som att inköp eller säkerhetskontroller ska gå snabbare.

– Det här är säkerligen ett extremt exempel, sa August-Wilhelm Scheer, grundare och ledare för Bitcom med 1300 företagare i sitt high-tech-förbund, enligt livenet.ch.

Restriktioner
Tysk författningsdomstol la nyligen restriktioner på statens möjligheter att lagra datauppgifter, men många tyska ungdomar tvekar inte att lägga ut privata uppgifter i sociala medier som facebook och twitter. Bland dem kan mycket väl “tagging” eller “chipping” bli en innegrej, tror tidningen.

Från Kanada kommer trenden att spruta in pyttesmå chip under huden, chip som öppnar dörrar eller startar datorer. Kanadensiska ungdomar tycker det är häftig, uppger tidningen. De så kallade RFID-chipen behöver ingen strömförsörjning och ska kunna hålla livet ut.

Teknik för övervakning
Samma teknik kan även användas av företag för information om konsumtionsmönster, men även av regeringar för politisk övervakning, skriver tidningen. Identifikationschip för den mänskliga kroppen finns som patentansökan i USA under nummer 5 300 120, uppger man vidare. KÄLLA: Tidningen Dagen./

Vad säger jag om detta? De sista tiderna är här. Chipen kommer att luras på människorna, i tron att det blir så mycket bättre och enklare i ekonomierna…redan har vi banker som ger gratis kontokort till unga människor, för att lura in dem i ett system som senare kommer att bli så att det inte kan ta ut eller sätta in pengar.   Läs också mer  om pengastopp i butikerna:

************

Förbud mot pengar i butiker?

Ja, Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg utesluter inte det för att få stopp på butiksrånen.

-Man kan inte hålla saker och ting för otroliga, det beror alldeles på hur risksituationen ser ut. Vi har väldigt långtgående möjligheter, säger Mikael Sjöberg till LO-facket Handels tidning Handelsnytt.

Under våren genomför myndigheten en inspektion av 3 000 mindre butiker runt om i landet för att se om det går att förbättra arbetsmiljön.

-Det är inte acceptabelt att människor går till jobbet rädda och oroliga att utsättas för rån, vilket faktiskt sker i den här branschen, säger Mikael Sjöberg.

Tidigare har Arbetsmiljöverket bland annat infört kontantförbud i bussar i delar av landet.

/ TT /    Det är verkligen sorgligt…skyll allt på våld/terror och bygg upp ett samhälle som kommer att bli etter värre. Men å andra sidan så tror jag inte att alla vet vad som är på gång när det gäller detta, folk  vet ju inte om den nya världsordningen och vad den kommer att innehålla  /Min och andras åsikt..Maria,          återkommer med mer info/
Mer:

Den amerikanska bankjätten Goldman Sachs anklagades på fredagen av den amerikanska finansinspektionen SEC för bedrägeri i samband med att banken givit riskkrediter till investerare.

Aktien rasade med runt 10 procent vid börsens öppning med anledning av beskedet.

Enligt SEC (Securities and Exchange Commission) ska banken medvetet ha lurat investerare i samband med de så kallade subprime-lånen. Dessa var bolån för att hjälpa låg- och medelinkomsttagare att köpa hus och de hade inledningsvis en låg ränta på en procent. Men sedan höjdes räntan successivt i takt med att låntagaren lånade mer. Konsekvensen blev ofta att en allt större skuld, som blev allt svårare att betala, byggdes upp – särskilt när husets marknadsvärde rasade i samband med finanskrisen.

Bankerna tjänade inledningsvis storkovan på subprime-lånen.

I sin stämningsansökan mot Goldman Sachs skriver SEC att bankjätten “vilseledde investerare genom att förvränga och underlåta att redogöra för nyckelfaktorer om en finansiell produkt kopplad till subprime-lånen samtidigt som den amerikanska bostadsmarknaden började vackla”.

/ TT-Reuters
http://www.businessinsider.com/  Läs mer om ekonomi
 
************
 

4 thoughts on “De sista tiderna /Operera in chip?

 1. Ja vi är verkligen i bibelns profetior. Tack för mail jag skall läsa och ta med!
  Ja det är vad vi har talat om lääänge, det stämmer så väl. Vad får vi veta? inte så mycket, för journalisterna i Sverige är belagda med tysthetslöfte! Men om tio år kanske vi inte finns kvar här, för nu går det i en rasande fart!
  Så därför får vi mobilisera styrka i Gud och ta till oss hans ord.
  Kram
  Maria

 2. Jag skickade just Goldman artiklar på mailen!

  Intressant att vad vi snackat om i finanskrisen från början stämmer – det tar media och myndighter flera år att komma underfund med/försena riktig information om ekonomiska bedrägerier.

  Goldman tvättar drogpengar och investerar i kasinon också.
  Kanske det kommer in i tidningarna om 10 år.

  Otroligt att chipet lanseras och “ingen ska köpa och sälja utan märket”, kommer efter Uppenbarelsebokens kapitelordning! Vi är i kap 13, nu då.

 3. Hej Kyllikki Det är märkligt, att många tycker detta är jättebra.
  MEN, de vet ju inte alls vad det handlar om de vet ju inte fortsättningen.
  JAg vet inte allt heller men jag får info så att jag kan skriva här och GUD har ju skrivit bibieln, så visst vet vi.
  Vi tror och litar på Gud, bara han hjälper.
  Kram f Maria

 4. Hej Maria!
  Det är så hemska saker att jag nästan skulle vilja blunda och låtsas att sådant inte existera,men som väl är vet jag bättre och vill veta allt som jag någonsin kan om sådana här hemskheter och fortsätta att lita på Jesus Kristus!
  Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.