Psaltaren i Bibeln/ Rättvisa och godhet

 irnewch62b2.gif

Gud är en god Gud. Han gör inga fel. Men det tycks som om många är väldigt hatiska och oförstående inför honom. Jag tycker det är en skam att så många förnekar honom. Han vill ju att vi alla skall lita på honom i allt.

I psalm 72 i Psaltaren skriver Salomo om att Gud har omsorg om oss alla. Han skriver också om hur Gud vill att vi skall agera gentemot de fattiga och sjuka, hur han också vill att rättvisa skall råda. Det finns inte så mycket rättvisa längre eller människor som gör Guds vilja. Hade det funnits det så hade inte vårt rättsystem blivit så utholkat och människor hade inte sparkat på den som redan ligger ner, men det är vad som händer i Sverige idag och i andra länder.

Hade man tagit Guds ord på allvar, hade vi haft ett annorlunda samhälle. Salomo skriver :

 “Gud, hjälp kungen att i ditt ställe döma med rättvisa. Låt din rättfärdighet också bli hans. Hjälp honm att regera opartiskt över ditt folk, och ge de rättslösa sin rätt. När han regerar skall fred och välstånd råda i landet. Han ska försvara de fattiga och behövande och krossa deras förtryckare. Han ska regera så länge jorden består, och så länge som människan finns.”

Nu är det inte en kung som bestämmer i vårt land, utan ett parti som tror att det gör de fattigas önskan. SÅ är det ju inte…Kungen i vårt land har inte mycket att säga till om..

Vidare Salomo: Hans sätt att styra landet ska vara som ett uppfriskande vårregn, som med sina skurar vattnar jorden! Godheten och rättvisa skall blomstra under hans regering och fred och välstånd ska råda till tidens slut. ” Ps 72:1-7   ………….

Vilka egenskaper vill du se hos en regering? GUD vill att ett lands överhet skall gå hans vägar. GUD vill att ett land skall leva i rättvisa. Så är inte fallet.  Men tänk om….

*Deras silver och guld kan inte rädda dem på Herrens vredes dag.*  /Hes 7:19

Den dagen är nära då Herren skall döma. Antikrist är på intåg, och det kommer ännu värre tider för detta landet och för världen. När pengarna blir värdelösa, vad gör vi alla då? När vi blir tvingade att inplantera chip under huden, hur tror du det blir då? Är det inte dags att vända sig till Gud nu och be om hans vishet och råd?

2 thoughts on “Psaltaren i Bibeln/ Rättvisa och godhet

  1. Hej Lars, tack för din kommentar. Sanningen om nåden och barmhärtigheten är ljuvlig.
    Han vill se alla komma in till honom i härlighet, till himmelen.
    Men folk är sturska och envetna och icketroende. Därför fortsätter vi att be och tacka för dem som skall komma honm nära. Det händer trots allt en del i min närhet som jag är sa tacksam över. Har i dag fått skicka iväg en bok och lite annat som är Guds ord.
    Hälsn Maria Gud välsigne dig.

  2. 118 Psalmen i psaltaren lyder som följer,Loven Herren, alla hedningar prisa hononm alla folk.TY hans nåd och barmhärtighet är väldig över oss och HERRENS sanning varar i evighet.Halleluja, det betyder att hans nåd
    består evigt han ensam är den som vill se dig i bön inför honom,det heter ju att den som knackar på ,han skall jag öppna för och bjuda in. tänk att bli inbjuden till hans bröllop och bli ledd fram till han som har mig kär.VILKEN LYCKA, GUD välsigne alla ER som tar sitt förnuft till fånga och i bön och tacksägelse tillber JESUS,Tacka som om du redan fått det ” han har ju själv sagt det att den som ber han får” Er kristne vän.Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.