Psaltaren i bibeln/ Gud svarar på bön

Är du osäker på om Gud svarar på bön? Är det svårt att tillbe  Gud? Är du rädd för att Gud har glömt dig eller dina böner? I Psalm 66 kan vi läsa om strid och elände, om luttring i elden, om tro och tillit och Guds storhet:

1-6 *1.  Sjung till Herrens ära, ni människor på jorden! 2.  Sjung om hans härliga namn! Berätta för alla hur underbar han är!  3. Vi är stumma av beundran inför vad du gör, Gud! Vilken makt du har! Inte att undra på att dina fiender kapitulerar!   4. Alla människor på jorden kommer att be till dig och sjunga om din härlighet. 5. Kom och se vad Gud har gjort! Vilka fantastiska under som händer bland hans folk!   6. Han gjorde en torr väg genom havet, och våra förfäder kunde ta sig över Jordanfloden till fots. Vilken glädje det var den dagen!

7-11: *7.  Gud har all makt, och därför regerar han i evighet. Han vakar över folken och ingenting undgår honom. Ingen skall heller kunna göra uppror mot honom.  8. Prisa Herren, alla folk, och sjung hans lov, 9. för han håller våra liv i sin hand och ser till att vi inte faller.  10.Herre, du har satt oss på prov och renat oss med eld på samma sätt som man smälter och renar silvret i degeln. 11. Vi blev tillfångatagna och jämrade oss under de tunga bördor vi var tvungna att bära.

12-15. 12: Du lät fiendetrupper marschera över våra slagna kroppar. Vi gick genom eld och vatten, men till slut förde du oss in i överflöd och rikedom.  13. Nu kommer jag med brännoffer till ditt tempel, för att offra det jag lovat.  14. Jag vill ge dig det jag lovade när jag hade det svårt.  15. Nu kommer jag till dig med feta getter och bockar och tjurar. Röken från dessa offer ska nå upp till dig i skyn.

16-20   16: Kom och lyssna, alla ni som tror på Herren, så ska jag berätta för er vad han har gjort för mig.  (Ja Gud har räddat mig! /M)  17. Jag ropade till honom om hjälp, och jag sjöng en lovsång till honom.  18.  Om jag haft något orätt i sinnet skulle han inte lyssnat till mig.  19. Men nu lyssnade han på mig och hörde min bön och brydde sig om den!  20.  Välsignad är Gud, som inte vände sig bort när jag bad och inte höll tillbaka sin godhet och kärlek.* /Okänd.

Psalmen är verkligen underbar. Den som läst mitt vittnesbörd vet att jag inte alltid levt som nu, och inte alltid litat så på Gud. I över tjugo år har svårigheter kantat min väg, och jag har bokstavligen gått genom eld och vatten! MEN, om inte Gud hade ansett mig värdig, trots mina fel, att få vara med honom och han har bönhört mig, då skulle ju inte Gud vara så barmhärtig som han säger att han är.  Eller hur?    Fundera på det…….

Eftersom Gud vet vad ett ärligt hjärta innebär, och vad det kostar på att vara människa, så hjälpte han mig i all nöd jag haft. Vilken Gud vi har!!  OM inte Gud skulle älskat mig från första stund, varför skulle han då ha frälst mig? Svara på det………..  OM inte Gud sett min strävan, eller hört mina många rop: Då hade jag varit förlorad och död, väldigt död.

Men jag lever, lever för honom, för HAN har räddat mig! Han har ställt mina fötter på en fast KLIPPA, Klippan JESUS KRISTUS.  Därför prisar jag honom, nu och för evigt.

Ge allt du har åt Jesus! /Maria  http://www.youtube.com/watch?v=-djvXI0bk8Y

2 thoughts on “Psaltaren i bibeln/ Gud svarar på bön

  1. Hej Mia! Tack för dina ord! Uppmuntrande! Det finns inte så många riktigt hängivna sammanhang, de mesta är religiösa samlingar/församlingar/kyrkor där man inte talar om blodet och korset och Nåden och Jesu återkomst! Jag känner inte till Stockholm så bra och jag vet att NWO och NWEW AGE slukar många av de som ville vara troende på Gud men gått över till annat!Vi har möten här hemma för den som vill vara med Jesus och be och sjunga och prata om och med Herren. Har du vägarna förbi kan maila dagen innan så att vi är hemma om du vill komma.
    Ja uppmuntran behövs för den troende kan känna sig ensam då inte likasinnade finns i närheten. Det är många som tror som går ensamma med Gud och får lära från djupet!Ja Herren är vägen och sanningen och livet- det vill vi ha framför ögonen-ALLTID!
    Fridshälsningar från Maria, välkommen tillbaka hit!

  2. Guds välsignelse i Kristus Jesus!
    Jag söker hängivna gemenskap där man fruktar och älskar och följer enbart Gud den Sanne. Känner du några i Stockholm (city)? Inte kyrkor, jag älskar dem och ber för de alla. Men jag längtar efter de med samma förstånd och iver. Vi är främmande här. Låt oss uppmuntra varandra i kärlek och ödmjukhet.
    Tack för din hemsida, din inlägg och för att du tillåter Herren att öppna dina ögon. Tack för att du också vill vara ett ljus och vägvisare för andra kristna och folk./ Guds rika välsignelse i Kristus Jesus/ Shalom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.