Psaltaren i Bibeln / Beskydd

 21165.jpg

Psaltaren i Bibeln ger oss så mycket av tröst, glädje och styrka, och det är inte konstigt alls. David har skrivit så många psalmer som verkligen kan få oss att känna igen oss i livets alla omständigheter.

 Psalm 116 talar om: Att leva i gemenskap med Gud. Vårt säkraste beskydd är Gud och att söka uppbyggelse i Gud…

* Skydda mig, Gud, för du är min räddning och min tillflykt. Jag sa till Herren: “Du är min Herre, och allt gott kommer från dig.” Min största lycka är att vara tillsammans med människor som gör din vilja, för de är de verkligt ädla människorna i landet. Alla som väljer andra gudar kommer att dra olycka över sig. Jag tänker inte offra tillsammans med dem, och jag vill inte ens uttala deras gudars namn.

Herren själv är mitt arv, ja, mitt allt. Han ger mig allt vad jag behöver, och min framtid ligger i hans händer. Vilket underbart arv! Jag vill lova Herren som ger mig råd och under natten talar till mitt samvete. Det är då Herren säger till mig vad jag ska göra.” /David

Personligen vill jag stämma in i psalmen, för jag vet att Gud är mitt beskydd och att han alltid leder mig på rätta vägar. Vårt säkraste beskydd är Gud, det är jag så glad över.

Människor gör ofta upp egna planer och ber sedan Gud välsigna dem. Men det är fel, vi bör förstå och följa Guds plan med våra liv. Att söka Guds vilja för våra liv är det naturliga, men detta har människor så svårt att förstå.

Genom att alltid ha Herren och hans vilja i tankarna får vi hjälp med att förstå hur vi ska fatta rätt beslut och leva som Gud vill. Den som är troende blir inte befriad från vardagens omständigheter, livet drabbar oss  då och då med lidande och svårigheter, men att då ha Gud att gå till, det är underbart och livgivande trösterikt.

2 thoughts on “Psaltaren i Bibeln / Beskydd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.