Evangelium /Under och mirakel

 jesus-christ-my-house-is-a-house-of.jpg

Jesus hade speciellt medlidande med sjuka och lidande som kom till honom i stora skaror för att få hjälp. Hans under visar på Guds kärlek. Undren hänger ihop med hans undervisning genom att vara synliga bevis på att det han sade var sant, att han var den han sade sig vara och att Guds rike var mycket nära.

I de under som beskrivs i evangelierna botade Jesus sjuka, både kroppsligt och själsligt. Han gjorde blinda seende och döva hörande. han hade makt över onda makter och naturlagar- över onda andra, vindar och vågor. Han visade att han hade makt över liv och död- han uppväckte åtminstone tre människor som dött. En av dem hade varit död i flera dagar.

Varför Jesus gjorde under, kommer fram på ett särskilt sätt i Johannesevangeliet, där särskilda ”tecken” visar att hans påståenden är sanna. Det råder inget tvivel om att Jesus skulle kunna göra ännu mer verkningsfulla under. Men redan från början betonade han, att han inte ville vinna anhängare genom att utföra underverk som skulle visa på styrka. Det var djävulens sätt, inte Guds.  Källa: Bibeln

Många frågar sig idag om Jesus fortfarande gör under, om han helar människor, och det är sant att han gör det. Han lever idag och vill komma nära varenda en av oss genom frälsningsgåvan. Ta emot den, och få ett nytt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.