Att lyda Gud /Lita på..

 amazinglove-jesus-1.gif

Att lyda Gud kan vara svårt, och lyder vi inte Gud, får vi problem. Låter det knepigt? Ja det tyckte jag också… Om vi säger såhär då: Att lyda Gud betyder att vi LITAR på Gud.

Många gånger det senaste året har jag fått samma fråga från Gud som frågat mig: Litar du på mig?

Och då har jag fått rannsaka mitt inre och fått ställa frågan till mig själv: Litar jag på Gud?  Mitt svar har blivit: Ja, jag litar på dig Gud. Och varför gör jag det?

Jag litar på Gud , min Far, för att han lovat att ta hand om mig och de omständigheter jag står i och inför. De problem jag haft har jag fått överlämna till Gud, till honom att ta hand om. Senast i dag har jag fått ta ett beslut om att lämna över till honom, i stället för att försöka ordna och trixa/fixa själv. Jag inser ju att jag inte mäktar med det.

Eftersom jag då lyder och lämnar mitt liv och angelägenheter i hans händer, kan jag tryggt lita på hans ord, som säger att han tar hand om det som inte jag kan själv. Det är att lita på honom och lyda honom. När han ser att vi kommer i gemenskap, kärlek och full förtröstan på hans härlighet, vishet och kunskap träder han in och visar vägar vi inte sett, eller kan förstå.

När han får ett JA ifrån oss, då kan han börja sitt arbete att bereda väg för oss. Ge Herren din lydnad som offer och tillbe honom av hjärtat. Då kommer du att vara trygg och kunna gå i trygg förvissning om att han har allt under kontroll.  Den inre glädjen övervinner också besvikelser, medan tillfällig lycka bara döljer dem för stunden.

Gör du också ett val för livet: Lita på Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.