Profetiska../Fredsförhandl vart leder detta/Krig?

 

Lita på Guds Ord

NÄR SEPTEMBER NALKAS   /B Roberts

 

VAD JAG VET

  • Detta är den största fredsansträngningen sedan Clintons Camp Davidmöten år 2000.
  • Efter detta 12 månaders fönster, eller kanske innan, om inte fred har uppnåtts, så kan det väl innebära den brytpunkt som de gamla profeterna talade om.
  • VAD JAG INTE VET
  • Kommer den här fredsprocessen leda till ett nytt sjuårsförbund i någon form, eller kommer den endast att styrka att ENP avtalet var mer profetiskt än vi trott?
  • Kommer slutet på byggstoppet den 26:e att sätta käppar i hjulet för fredsprocessen, om Israel vägrar att förlänga det?
  • Javier Solana nämns i den sista artikeln. Vilken roll spelar han, och hur allvarlig är denna nyhetsutveckling? Den mannen vill inte försvinna.

MINA TANKAR

Världen genomgår drastiska förändringar. Den iranska regimen har blivit med kärnkraft, till det vanliga västerländska, passiva responsen, medan Israel lämnas åt sitt öde. När Iran attackerar Israel med hjälp av Ryssland, Turkiet, Libyen och Sudan, kommer inte västvärlden att komma till Israels undsättning, och Gud blir den judiska statens ende Försvarare. Vi ser den attityden redan idag, och så kommer det att fortsätta. Judarna kommer att se att Guds frälsning i Hans Son Jesus Kristus är den enda källan till trygghet och fred (frid). En judisk artikel berättar om att några hundra tusen judar i Amerika är Messianska judar, som tror på Jesus, och att några tusen i Israel är messianska. Det kommer en dag då 144 000 messianska judar, enligt Uppenbarelseboken, helgas till tjänst i de sista dagarna. Huruvida det är några av dagens messianska judar återstår att se.

Fredsprocessen kommer att starta med möten den 1 september, och följande dag kommer en stor ceremoni att hållas i Washington DC. Obama, Egyptens Mubarak, Jordaniens Abdullah, Palestiniernas Abbas, och Israels Netanyahu kommer att deltaga i mötena och den stora Mellanösternfesten. Andra dignitärer kommer också att finnas med. Vart det för oss profetiskt är svårt att avgöra, men så kommer Solana in i bilden igen. Denna nya fredsprocess har som mål en permanent fredsuppgörelse, vilket inte passar in på ett sjuårsavtal. Om det blir ett interimavtal, så skulle ett sjuårsförbund mycket väl kunna tecknas, och det skulle kunna bekräfta Oslo eller andra riktlinjer för fred. Jag tror vi måste låta fredsprocessen rulla på ett tag, innan vi drar några definitiva slutsatser.

Jag vet i alla fall att denna fredsansträngning är den mest seriösa sedan president Clinton. President Bush var inte lika entusiastisk över fred i Mellanöstern som Clinton. Obamas infallsvinkel är skum, och han är helt inställd på att få till fred i Mellanöstern, vilket jag tror kommer leda till krig. Deadlinen för byggstoppet, den 26/8, kanske blir det första hindret i en väldigt problematisk fredsprocess. Sedan återstår många andra hinder för israeler och palestinier. Det kommer att bli reaktioner [från båda håll], men jag tror at man kommer nå en viss framgång. Hur mycket framgång eller misslyckanden lär vi se framöver. Antikristfiguren i det hela återstår att utröna. Solana ser ut att fortfarande vara med i bilden, och så har vi Tony Blair. Antikrist ska komma från ett av länderna inom den Västeuropeiska unionen (WEU), som många bibellärare tror är de tio kungarna från Daniel och Uppenbarelseboken. Obama passar inte in på de tekniska, bibliska kvalifikationerna för Antikrist, men han kan fylla andra roller. Jag kommer att fortsätta följa fredsprocessen, och det kanske dyker upp andra

Mellanösternprogram att testa mot Skriften. Med det iranska hotet, det ekonomiska hotet, samhällsomvälvande händelser i vår värld, så kan bara Gud bringa allting samman för Sin Ära, och när Han gör det, så kommer det i sig självt att vara ett under. Det är Gud som säger att allt är möjligt för Honom. /B Roberts

BIBELLÄNK

Lukas 1:37 ”Ty ingenting är omöjligt för Gud.”

NYHETSLÄNKAR

  • Förhandlingarna har ett permanent fredsavtal som mål, och kommer att fokusera på kärnpunkter som: Jerusalem, gränser, flyktingar, säkerhetsfrågor, bosättningar och vatten. >>
  • Faran inte över för Israel. Iran kan utveckla kärnvapen på cirka tolv månader. >>
  • Solana ombedd av FN att delta i fredsförhandlingarna. >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.