Profetiska budskap!/ Israel

Det står i Sakarja att arméer skall dra  upp mot Jerusalem, men att Herren skall skapa förvirring, och att arméerna skall uppträda som dårar….. /Herren skall förgöra sitt folks fiender. Sakarja 12.  Det är märkligt att Mitchell säger just detta om stenen som är för tung..se nedan:

Jerusalem kommer enligt profetiorna i Bibeln att ha en central betydelse i den yttersta tidens dramatik. Utvecklingen kring Jerusalem talar för att vi snart kan få se verkligheten av detta.
I en artikel i Jerusalem Post den 26 oktober citeras en amerikansk diplomatisk tjänsteman, som säger att USA:s sändebud Mitchell fortsätter ”Pushing the rock.”
Tjänstemannen använder här metaforen av en tung sten, klippblock, som måste flyttas. Bibelns profetior ger precis den beskrivningen av hur världen i den sista tiden skall få uppleva hur Jerusalem blir som en tung sten. Det kommer att gå illa för den som går till rätta med Jerusalem mot Guds vilja. Så här lyder detta profetiska ord i Sakarja 12:3: ”Det skall ske på den dagen att jag skall göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den skall göra sig illa på den. Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.”

På högsta nivå sätts nu en ökad press på Israel när det gäller Jerusalem. Scoop Indenpendent news hade denna rubrik den 28 oktober: ”Ban Ki-moon: Jerusalem måste bli huvudstad”
Det är alltså FN:s generalsekreterare som uttalar sig angående Jerusalem.  Detta sätter naturligtvis en ytterligare en hård press på Israel när det gäller Jerusalem när man från världssamfundet uttalar sig på detta sätt.
Vi står inför den profetiska bilden där Israel står ensamma i sin kamp mot världen, som profetian i Sakarja förutsagt: ”alla jordens folk skall församla sig mot henne.” 
Rubriken på Ynetnews den 4 november säger precis detsamma som profetian: ”Ensamma i världen”. Artikeln avslutas med: ” krig kommer snart, denna gång utan allierade eller goda grannar. Vi kommer att stå alldeles ensamma.”
När dagstidningarna har samma budskap som profetian, då är det dags att vakna upp!

Allt tyder på att vi kommit så långt, när den gäller uppfyllelsen av profetiorna som talar om en kraftmätning om staden Jerusalem, att detta snart kommer att bli en verklighet inför våra ögon. Artikeln ur Flammor där du kan läsa mer.

Vem kan tvivla på att vi är i de sista tiderna nu?

4 thoughts on “Profetiska budskap!/ Israel

 1. HEJ Janne Vi diskuterar Jonas Gardell som behöver bli frälst. Han är ute på fel vägar och behöver den frälsning han säger att han redan har!
  Det är inte klokt att han skall utropa det han gör och samtidigt säga att han inte tror på Jesus.
  Det står mycket om detta i media och om J G:s bok
  Jag menar att vi får be för honom! det behövs.
  /Maria

 2. “Man ser och märker ju att han söker Gud men verkar frustrerad av att han inte känner av honom.”

  Vem menar ni här?

 3. Hej Amir, ja vi får be att han kommer till förnuft och lär känna en personlig och räddande Gud. Blessings! /Maria

 4. Väl sagt Maria, jag tycker också att vi borde bedja för honom. Man ser och märker ju att han söker Gud men verkar frustrerad av att han inte känner av honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.