Profetiska budskap!/ Falska profeter!

Del 1:   Falska profeter, de ska vi inte lyssna på. Det finns olika kännetecken angående falska profeter. Det finns också mycket material att tillgå och det bästa är att läsa bibeln. Någon som kan förklara detta ämne på ett bra sätt är Lennart Jareteg på Bibelfokus.se, och därför kommer det nu här en sammanställning av just ämnet Falska profeter. Du kan antingen läsa denna sammanställning eller gå direkt till Bibelfokus och läsa en mängd information, jag tänkte dela upp infon  här för alla att läsa.

“Sammanställning: kännetecken på falska profeter
– Nu har vi plockat fram en hel del viktiga kännetecken på dom falska profeter som Jesus och Bibeln främst varnar för samt grunderna i alla stora villoläror. Jag skall sammanfatta dom en gång innan vi tittar på en del exempel på kända falska profeter:

•Falska profeter förutsäger saker om framtiden som inte faller in.
•Falska profeter kommer ur Guds församling. Dom ser ut som kristna personer.
•Dom kan agera i Jesu namn.
•Dom kan göra tecken och under för att locka med dessa.
•Dom kommer att locka och vilseleda Guds folk.
•Dom kan utge sig för att vara Jesus, Messias, messiasgestalter eller gud. Det betyder också att dom kanske pekar på en särskild smörjelse men som är falsk.
•Dom har inte kommit korsets väg och därför hörs inte någon undervisning om detta.
•Dom fokuserar på sina kraftgärningar.
•Dom är giriga rovlystna vargar som är ute efter anhängare och till syvene och sist pengar.
•Dom falska profeterna kanske hänvisar sin undervisning till påstådda möten med Jesus eller änglar. Eller så säger man att man fått sin undervisning som uppenbarelser från Gud.
•Deras undervisning har ingredienser av “utjämningsteologi ” där Jesus degraderas till mänsklig nivå, kanske till en pånyttfödd människa, och där människan upphöjs till gudomlig nivå.”

Nu tänker du säkert till en hel del, och det var meningen. Kanske du har hört s k profetior och undrat om de var/är sannning, här kan du hitta vägledning. Fortsättning följer, och det är mycket vi alla behöver ha reda på, det läser du  i denna kategori: Profetiska budskap. /Maria

2 thoughts on “Profetiska budskap!/ Falska profeter!

  1. Hej Janne. Man har mött en del kufiska människor som kommer med budskap som är fel.Att få dra öronen åt sig är något som vi kanske får göra mer o mer framöver, satan är ju listig, men Gud är större och vägleder den som vill bli vägledd. Det är gott.
    /Maria

  2. Når en predikant/författare börjar prata om att Jesus eller Gud är något som vi inte förstått/sett än.
    “Gud är annorlunda”, och behöver upptäckas ungefär som man blir intresserad av en nyutkommen bok osv. Då brukar jag dra öronen åt mig. Ofta verkar det som Gud är dem själva. “Upptäck mig!”, ropar de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.