Profetiska budskap / Falska profeter /Mormoner

Exempel på rörelser som fört villolärorna vidare

/Källa: Bibelfokus.se/  Del 2


– Nu skall vi se på en del varnande exempel där vi hittar dessa kännetecken och “villfarelsens röda tråd”. Om vi först tittar lite på några av 1800-talets falska profeter så skall vi se att det inte är helt olikt dagens falska profeter, skillnaden är bara den att i dag stämmer dom ofta in på hela listan av kännetecken ovan. Och det är otäckt.
Mormonerna
– Som du kanske vet var det en ung man vid namn Josef Smith som startade det som i folkmun kom att kallas Mormonerna. Han kom ur en evangelisk väckelse runt år 1820. Denne Josef Smith predikade att Gud hade varit en vanlig människa men sedan utvecklats till att bli den gud han är idag och att han bor på en annan planet som heter Kolob.

På samma sätt skall människan bli gudomlig och komma upp på samma nivå som Gud själv. Josef undervisade också att det finns en mängd olika gudar i universum.

Han var intresserad av magi, så han försökte säkert framkalla tecken och under med detta. Var började då alltsammans? Jo, han säger sig fått besök av en ängel som kallade sig Moroni. Denne ande förmedlade läror som mormonerna står för än idag.

Vi ser alltså degradering av Gud och upphöjelse av människan. Via änglabesök sade han sig fått ta emot uppenbarelser från Gud. Vi ser undervisning som inte stämmer med Bibelns sanningar, och då måste vi fråga oss vem som kom förklädd i dessa änglakläder?

  Följ med här på sidan och läs forts. /Maria

2 thoughts on “Profetiska budskap / Falska profeter /Mormoner

  1. Jesus lever och han dog för oss och han uppstod, ja halleluja han lever idag.
    Därför tar jag med detta från Bibelfokus, för att människor skall vakna och förstå vad illa det är.
    Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.