Profetiska budskap! /Falska profeter/ B Hinn

 Bibelfokus berättar: Benny Hinn  /Del 5


– Benny Hinn är idag den helandeförkunnare inom trosrörelsen som kanske drar mest folk till sina möten. Hela fotbollsarenor fylls. Han är en direkt lärjunge till Kenneth Hagin. Nedan följer ett antal kända citat:

•”Jag ÄR en liten messias som vandrar på jorden.”
Från “Praise-a-Thon” program on TBN 6 November 1990
•”Säg inte till mig att du har Jesus. Du ÄR allt det som Jesus var, är och skall bli.”
Från “Our Position in Christ #2–The Word Made Flesh” [Orlando, FL: Orlando Christian Center, 1991], ljudband #A031190-2
•”Ibland önskar jag att Gud skulle ge mig ett helige ande-maskingevär så att jag kunde skjuta huvudet av er.”
Detta sa Benny Hinn live i TV-kanalen TBN som ett hot direkt riktat till sina kritiker. Titta på videoklippet “Kritiker hotas och varnas” i videospelaren längre ner om du inte skulle tro mig.
Du ser den återkommande upphöjelsen av människan till gudomlig natur, precis det som satan lockade med i Edens lustgård “ni blir såsom Gud”. Dessutom ser du en aggressivitet mot alla kritiker som inte på något sätt andas Jesu sinnelag.

– Den smörjelse som Benny Hinn säger sig ha, säger han att han fick genom att besöka Kathryn Kuhlmans grav, hon som alltså var en av USA:s mest kända helandeförkunnare. Den Bibliska vägen att bli smörjd i Helige Ande och få del av hans gåvor är inte att besöka gravar, det kan du vara säker på. Det är andra sammanslutningar som brukar syssla med sådant!

– Via länken nedan kan du lyssna på flera av Benny Hinns uttalanden. Han uttalar där flera falska profetior som aldrig inträffat. Han har sagt att Castro skulle dö under 90-talet med åtföljande väckelse på Cuba, att Gud skulle utrota alla homosexuella i USA någon gång mellan 1994-95. Där finns hotelser mot dom som kritiserar Benny Hinn så att deras barn skall drabbas. Och så säger han att Jesus skall framträda i fysiskt i sina möten. Lyssna på detta via http://media.bibelfokus.se/audio/benny_hinn.mp3 . (Ursäkta, denna länk tycks inte fungera, inte hos mig i min spelare)

– Du bör också titta på ytterligare ett videoklipp med Benny Hinn och fundera över om det är den Helige Ande som verkar hans massmöten. Känner du igen den Helige Ande och syftet med den Helige Ande från din Bibel? Hittar du över huvudtaget något av den här typen av företeelser i din Bibel? Är korset och omvändelsen i centrum? Titta på videoklippet i videospelaren längre ner:

http://media.bibelfokus.se/docs/falska_profeter_villolaror2.html#Anchor-Benny-63368

/jag har läst en del av B Hinn´s böcker och sett flera filmer,,det var på den tiden då jag inte begrep bättre..att det var fel../M

2 thoughts on “Profetiska budskap! /Falska profeter/ B Hinn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.