Profetiska budskap! / Det nya Templet..

Snart har det gått 2000 år sedan det fanns ett tempel i Jerusalem. När det nu planeras för ett nytt tempel så är detta ett tidstecken av största dimension.
Den profetiska utveckling, som centrerats kring judarna och Israel, går nu mot sin slutfas. Landet Israel upprättades 1948, och judar från alla världens hörn har sedan dess flyttat tillbaka till sitt gamla hemland.
Detta har skett under en generations tid. Inom kort kommer ytterligare en dimension i det profetiska skeendet att bli verklighet, i och med att ett tredje tempel byggs i Jerusalem.
Detta som bara för några år sedan var en mer eller mindre ouppnåelig dröm för judarna, kan snart förverkligas inför våra ögon.

Nu har på mindre än ett år den ena signalen efter den andra kommit, att något har börjat hända på detta område. Vi skrev i nr 3 förra året om en rad överraskande utspel under förra sommaren gjordes i frågan. Sedan dess har vi fått del av ytterligare rapporter.
Vi redovisar en del dem av i denna artikel, därför att det ligger en mycket stark andlig och profetisk dimension i detta, som vi behöver följa med största vaksamhet.
Det som var sensationellt förra året var det utspel som en muslim vid namn Adnan Oktar gjorde. Denne man, som har stort inflytande över många andra muslimer, förklarade att han var villig att verka för att ett nytt tempel skulle byggas i Jerusalem. Han kontaktade även ledande judiska rabbiner angående dessa planer.
Det som är ännu mer överraskande är att rabbinerna ställde sig positiva till ett sådant samarbete. Så här säger en av dem: ”Det här borde inte vara något problem. Det sägs att Omar (kalifen som stod bakom bygget av Klippdomen på tempelberget) ursprungligen avsåg att Domens konstruktion var tänkt till att användas som ett bönehus för judarna och Al-Aqsa moskén för muslimerna.

Rabbi Yehuda Glick, ledare för Tempelinstitutet, säger att han räknar med att få muslimskt stöd när templet är redo att byggas och säger att de redan har hemliga kontakter med muslimer.
Här kan vi skönja en ohelig allians som i sin förlängning kommer att bli än mer ohelig. Detta kommer att ske när Antikrist sätter sig i detta tempel och föreger sig att vara gudomlig. (2 Tess. 2:4.)
Ett ytterligare exempel på vad som skrivs angående ett nytt tempel är ett citat från Ynet news. Där kunde man den 25 oktober nämligen läsa att den israeliske professorn Efrat Weiss uttalat sig på följande sätt: ”Bygg tredje templet omedelbart!”
I tidningen Israel today den 30 november frågas i en rubrik: ”Kommer tredje templet att byggas nästa år?”
Ja, frågan är aktuell, med tanke på de intensiva påtryckningar som utövas angående ett nytt tempelbygg. Vad kommer då att hända i år? Parallellt med rapporterna om planerna för ett nytt tempelbygge kommer också rapporter om förberedelser för tempeltjänsten.
Tidningen Arutz Sheva skrev om detta den 12 oktober. En särskild skola har nu startats för att utbilda präster för tjänstgöring i det nya templet. En av ledarna för denna skola uttryckte sig så när skolan stod färdig: ”Idag är det verkligen en historisk händelse för det judiska folket. Vi är i början av arbetet för det tredje templet.”

Tempelbygget kan förverkligas med hast, allt är väl förberett, kanske t o m att en framträdande Antikrist skall ge det sista klartecknet för detta tempel, där han själv senare ska insätta sig själv? Allt detta sammantaget betyder att vi definitivt har kommit till ett skede, då vi i princip kan vänta att Jesus kan komma när som helt. Det är otroligt spännande och utmanande för oss alla att leva i dessa profetiska tider! /Artikel ur Flammor.se

*Ja det är spännande tider vi lever i, verkligen, och verkligen otäcka då man tänker på att bibeln också visar på det som är mindre trevligt i många stycken. Det som jag tycker är värst är att så många människor kommer att gå förlorade. Är de utan tro i de sista, absolut sista tiderna då så mycket mer kommer att hända, ja då blir det mycket svårt och smärtsamt. Att hylla Antikrist är det värsta människor kan komma att göra.  I Uppenbarelseboken ser vi att läsa Guds sanningar.*/Maria

TILLÄGG: Det är längesedan detta ovan skrevs och jag tror sedan flera år (och har sett  video) att det är det tempel som står klart att lura människor att JESUS har kommit men i själva verket är det Antikrist. Det står inget i bibeln om ett tredje tempel, men det finns ett som är klart… Men det som kommer är det som sker i de sista tiderna vilka vi är i nu. /Maria

4 thoughts on “Profetiska budskap! / Det nya Templet..

 1. Upp 6:15-16 jodå det kommer svårigheter,människor kommer att få möta Guds vrede, och människor kommer också att skonas, bara Gud vet. INgen som förkastat Gud kommer att leva står det,men den troende får sin lön, hur vet bara Gud. Gud frågar efter de som vill utföra hans vilja, är det många som vill det? bara Gud vet..vi behöver inte vara oroliga säger han. Vad jag tänker mycket på är att han lät mig bli frälst, vilken nåd och gåva! Det vill jag att alla ska få! Frälsning!
  /Maria

 2. När man håller på sanningen så blir man attackerad, det blir jag med, men varför bry sig.. Gardell har ju fel, han hånar Gud.
  Ang nöden så kan vi se i Daniels bok och i Matt mfl att vid denna tiden kommer förtrycket av de troende att vara stor. Daniel skriver att han inte vet allt om denna tid, hur ska då vi veta, men det är ju så att inte ens den troende alltid kommer att skonas. Vi får lita på Guds stora nåd.
  I Matteus 24:15 läser vi om just detta hemska då avgudabilden i templet/Förmodl Antikrist ja/ kommer att skrämma slag på folk. Matteus/Jesus/varnar verkligen här. Då kan man fråga sig: är människor då så brinnande troende att de litar till 100% på Gud?
  Och nästa fråga?
  Är det så konstigt att Gud tillåter människor prövas….redan nu…. det finns ett syfte till allt lidande och nöd! Och det finns bara en GUD. AMEN. Hälsn Maria

 3. Ser nu att det inte står “rättfärdiga”, men “trälar och fria”. Upp 6:15-16. Ja jag fattar väl inte riktigt som vanligt (inget nytt).

 4. Ja på tal om “Flammor” så gick ju Holger Nilsson och Berndt Isaksson ut och föreslog ungefär man skulle bränna Jonas Gardells böcker som du nog inte missat. Det verkar ju som folk gått till attack mot dessa pastorer då de hörde detta (inte minst på “apg29”).

  Tänkte lite på detta med Jesu återkomst, det står väl typ att både ogudaktiga och rättfärdiga ska gömma sig i grottor då han kommer tillbaka, av rädsla eller nåt i den stilen. Hur kommer det sig att även rättfärdiga ska behöva fly?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.