Vittnesbörd; del 3 Genom eld och vatten

 

 

Åren 1995-1997 var mycket svåra. Att jag klarade av dem var bara Guds förtjänst. Jag har tidigare skrivit om hur jag blev frälst och sedan om hur Gud talade om att jag hade ett nytt liv att vänta.

Tror du det nya livet kom som ett brev på posten? nej, det tog ytterligare år innan det blev verklighet. Efter att jag förstått att jag skulle få vara med om att bygga upp något nytt, brakade det samman igen.

MEN: Denna gången kom Gud med ett varningens ord. Jag kom körandes från jobbet och var inte glad åt att komma hem den eftermiddagen.

I en backe där jag kört så många gånger kom det som en blixt från en klar himmel, ett tilltal, ord från Gud: “Du skall gå genom eld och vatten.” Jag sade bara: “Vad?” Vad hörde jag?

“Du skall gå genom eld och vatten.”

Jag fattade absolut ingenting. Hade jag kunnat min bibel hade jag vetat att dessa ord står i Jesaja 43:2.

Men det visste jag ej, jag visste bara att jag hade hört ord från Herren. Sedan blev det verkligen så som han sade; att gå genom eld och vatten av svårigheter, ibland dog man drunkningsdöden och ibland förtärdes ens inre av en hemsk eld. Men, jag dog inte, fast jag trodde jag skulle dö av sorg.

Ljuset kom över dessa ord, och jag förstod att jag skulle klara av mitt liv, tillsammans med Jesus som aldrig skulle svika.

Så ny i tron, men ändå med en tro som sade mig: Jesus är med mig, detta går att klara av.

Det var underbart att veta att jag inte var ensam, och jag kan se tillbaka och så tydligt ser jag att jag verkligen hade Guds beskydd över mitt liv.

Gud är god. Att leva i sådan ångest och ändå klara av familj och arbete, det var ett under som Gud gjorde för mig. Därför vet jag: Han ger ny styrka åt den som ber. Han ger nytt hopp och ett nytt liv till den som tror. Amen.

Öppna mig för din kärlek. Världen behöver mig. Världen behöver din kärlek strömmande genom mig. /A H Lindgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.